Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wanneer schaapjes tellen niet meer helpt
  Rate this post

  Wanneer je het naar je zin hebt, lijken de uren voorbij te vliegen, terwijl je de wijzers van de klok op een ander moment wel vooruit kunt kijken. ’s Nachts bijvoorbeeld, als je niet kunt slapen, tikken de minuten tergend langzaam voorbij. Vooral als je de slaap niet kunt (meer) kunt vatten. Je draait van je ene op je andere zij, hebt in gedachten al hele kuddes schapen geteld, en toch wil die slaap maar niet komen en lijkt de nacht eindeloos. Je wordt er doodmoe van.

  Vooral wanneer je hier regelmatig, of misschien wel elke nacht, last van hebt en zo onderhand alle huismiddeltjes geprobeerd hebt. Slecht slapen en vermoeidheid: de oorzaken zijn legio. Daarom is een uitgebreide intake ook altijd zo belangrijk. Het kan veroorzaakt worden door een externe factor, zoals stress op het werk of in de privésfeer, maar het kan ook door een oorzaak van binnenuit komen. Daarom loopt de osteopaat alles bijlangs. De osteopaat kijkt naar het geheel en niet alleen naar de klacht.

  Oorzaak aanpakken
  Als het inslapen een probleem is, probeert de osteopaat te achterhalen hoe dat komt. Ligt de oorzaak misschien in je darmsysteem, waardoor er zich onrust in je lijf bevindt zodat je de slaap niet kunt vatten? Of zijn hormonen, die invloed hebben op je bioritme, de oorzaak? Misschien val je juist wél gemakkelijk in slaap, maar word je vaak wakker van pijn of een tintelende en dove arm. Dan gaat de osteopaat op zoek naar de oorzaak van die pijn of tinteling. Dat kan komen doordat je een te hoge spierspanning hebt, waardoor een rib gaat vastzitten. Als de specialist eenmaal de oorzaak gevonden heeft, gaat die door middel van een behandeling de voorwaarden creëren waarbij jouw lijf zo goed mogelijk functioneert. Het zelfgenezend vermogen van je lijf moet weer zo goed mogelijk worden. Het is dus ook niet zo dat de osteopaat jou geneest. Dat doet je lijf namelijk zelf! Als het goed is, zijn je klachten na twee of drie behandelingen dan ook verdwenen.

  Over Osteopathie Zaanstad
  Osteopaten Marc en Saskia van Osteopathie Zaanstad behandelen mensen in alle leeftijden: van baby’s tot mensen boven de 100. Ben je een intensieve sporter en kamp je met een vervelende blessure? Ook dan kun je osteopathie een kans geven. Nieuwsgierig geworden naar wat de specialisten van Osteopathie Zaanstad voor jou kunnen betekenen? Bel dan vrijblijvend voor meer informatie of voor het maken van een intake. Goed om te weten: osteopathie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Wist je dat …
  … osteopathie door vrijwel alle zorgverzekeraars (volledig of gedeeltelijk) vergoed wordt vanuit het aanvullende pakket?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply