Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wanneer je de tijd een stukje terug wilt draaien…
  Rate this post

  De uitdrukking in je gezicht is een onderdeel van hoe je -communiceert met anderen. Verbazing, blijdschap, verdriet of wanhoop. Het geeft je karakter, je omgeving herkent je eraan. Maar het zorgt er ook voor dat er in de loop van de jaren lijntjes in je gezicht ontstaan: fijne lachrimpeltjes rond je ogen, een fronsrimpel op je voorhoofd en een diepere neuslippenplooi. En dat is nu net iets waar je niet op zat te wachten.

  Collageen en elastine

  Je hoort en leest vaak over de begrippen collageen en elastine. Maar wat is dat nu eigenlijk? Collageen geeft stevigheid aan je huid. Je lichaam maakt het zelf aan, maar na je 25e neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert je huid en ontstaan er rimpels. Je huid wordt slapper. Elastine is, net als collageen, een eiwit. Het is een elastisch proteïne in je bindweefsel dat ervoor zorgt dat alles weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkomt als je huid uitgerekt of ingedeukt is geweest. Het zorgt voor elasticiteit van de huid. De aanmaak van elastine neemt eveneens af wanneer je ouder wordt.

  Fillers

  Een effectieve manier om iets aan die lijntjes en rimpels te doen, is het gebruik van fillers. Deze zijn geschikt voor het behandelen van rimpels veroorzaakt door het ouder worden. Je kunt ze vergelijken met een facelift, je krijgt er direct een jongere uitstraling door. Fillers hebben vergelijkbare eigenschappen als het lichaamseigen collageen en elastine, maar worden in een laboratorium gemaakt.

  Verschillende soorten

  Wist je dat er diverse soorten fillers zijn, elk met hun specifieke eigenschappen? Dokter André maakt voornamelijk gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur en radiesse, een collageenstimulator. ‘Eigenlijk heel logisch’, legt de cosmetisch arts uit. ‘Als jij vanavond met een mooi glas rode wijn op de bank zit, wil je dat je lippen mooi aansluiten op het glas wanneer je een slokje neemt. Als je je lippen op laat vullen, wil je wel dat ze mooi soepel blijven. Een jukbeen daarentegen moet stevig zijn. Elke filler heeft specifieke eigenschappen die zijn toegespitst op dat ene onderdeel van je gezicht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply