Rate this post
 • Wanneer woorden tekortschieten
  Rate this post

  Deze ochtenden zijn een ontmoetingsplaats voor mensen in de regio Zeist die leven met kanker. Onze gasten hebben te maken met de ziekte en de behandeling in elke fase. Ook na genezing blijven de mensen vaak komen. Het inloophuis biedt op deze ochtenden geen therapieën, maar ontmoetingen, begrip, huiselijkheid en activiteiten. Wegens succes zal De Lindeboom vaker haar deuren moeten openen.

  Midden in het leven
  Het succes zit in de manier hoe de ochtenden worden vormgegeven. Onder het genot van een kopje koffie, thee en wat zelfgebakken lekkers kun je je verhaal kwijt. We beginnen met een gesprek, daarna een ontspanningsoefening en een afgeronde creatieve activiteit, waaraan iedereen kan meedoen.
  Ieder mens is creatief en kan dat inzetten voor zijn of haar gezondheid. Wij werken binnen in het atelier, maar bij mooi weer gaan de deuren open naar de tuin.
  Je kunt op een eenvoudige manier bezig zijn met de ­creatieve middelen die ter beschikbaar worden gesteld. Hier kun je gewoon iets leuks maken, of je merkt ineens dat je ook jouw gevoelens kunt vertalen in een beeld. Vaak zijn dit dierbare werkjes, die je graag mee naar huis neemt om er nog een andere keer naar te kijken of het aan een ander te laten zien.
  Alles is erop gericht om je te laten ervaren hoe je ondanks de ziekte midden in het leven kunt blijven staan, en ook hoe je daarin een vernieuwde balans kunt vinden.

  Ervaar
  Denk er niet te veel over na. Kom en ervaar dat je de kracht in jezelf kunt ontdekken door middel van de kunst. Ervaring met tekenen, schilderen of met enig andere vorm van handarbeid is niet nodig.

  De inloopochtenden vinden plaats op de eerste en de derde vrijdag van de maand van 9.30 tot 12.30 uur. Kijk op de website voor meer informatie over dit initiatief en een overzicht van alle data en activiteiten in de tweede helft van 2015. Een vrijwillige bijdrage van € 5,- wordt op prijs gesteld.

  Cocky van der Linden is geregistreerd kunstzinnig therapeut en geregistreerd imaginatiecoach voor mensen met kanker.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply