Rate this post
 • Wanneer wordt een hoortoestel vergoed?
  Rate this post

  Afhankelijk van de technologie, de aanpasstijl, de accessoires en je specifieke eisen, kunnen de kosten van hoortoestellen en professionele diensten van een privé audioloog sterk variëren. Het kan variëren tussen €300 en €3.000. Je audioloog zal ervoor zorgen dat je de hele kostprijs van de procedure begrijpt, evenals alle diensten die erbij inbegrepen zijn. In de meeste gevallen zijn de kosten van hoortoestellen van privé audiologen inclusief de meeste professionele diensten en nazorg. Zorg ervoor dat eventuele prijsvergelijkingen tussen verschillende particuliere aanbieders op gelijke voet met elkaar worden gemaakt. Wat hoortoestellen betreft bieden sommige audiciens een breder scala aan diensten dan andere. Het is belangrijk om te begrijpen tot welke diensten je toegang hebt, wanneer je toestel geïnstalleerd is.

  Hoortoestellen kopen op het internet
  Hoortoestellen kan je ook online kopen, of per post laten bezorgen. Dit zijn vaak instapversterkers die alvast geconfigureerd zijn in conventionele configuraties. Ze worden niet aangepast aan je specifieke gehoorstoornis. Een persoonlijke afspraak is in je eigen belang, omdat je dan je specifieke eisen kunt toelichten en een nauwkeurige diagnose kunt krijgen.

  Vergoeding voor hoortoestellen
  Zorg ervoor dat je hoortoestel beschermd is tegen beschadiging of verlies. Je kunt je hoortoestellen echter opnemen in een bestaande verzekeringspolis, zoals één die je inboedel dekt. Dit kan wanneer je een particuliere aanbieder gebruikt om je verzekeringsdekking te regelen. Het bespreken van de verzekeringsdekking met je audioloog en/of je huisverzekeraar is de beste handelwijze.

  Hoorapparaten laten dekken door de ziektekostenverzekering
  De meeste ziektekostenverzekeringen dekken geen hoortoestellen, terwijl sommige verzekeraars wel optionele hoor-, kijk-, en tandartsplannen aanbieden, die dekking kunnen bieden voor gehooronderzoeken en hoortoestelaanpassingen. De vergoeding voor je hoortoestel is persoonlijk. Andere mogelijkheden om je apparaten te betalen zijn: financiering door je audicien en hulp van onder andere familie en vrienden. Onderzoek al je keuzes om uit te maken welke het beste past bij je wensen en binnen je budget. Schakel ook een specialist in, zoals wwww.schoonenberg.nl

  Een verzekering is in veel gevallen niet beschikbaar
  De meeste ziektekostenverzekeraars dekken de kosten niet. Raadpleeg daarom je individuele ziektekostenverzekering, om te controleren of gehoorapparaten onder je polis gedekt zijn. Voor de dienstverlening aan leden, hebben veel plannen een gratis nummer dat op de verzekeringskaart staat. Zelfs als je een verzekeringsdekking voor hoortoestellen hebt, kan de manier waarop die behandeld wordt verschillen. Onbehandeld gehoorverlies, hoe bescheiden ook, heeft een negatieve invloed op het vermogen van de hersenen om typische dagelijkse geluiden op te nemen. Door het functieverlies van de gehoorzenuwen en het onvermogen om geluiden naar de hersenen door te geven, “vergeten” de hersenen de geluiden en worden ze na verloop van tijd onmogelijk te verstaan. Hoe langer patiënten uitstellen om therapie te zoeken, hoe meer geluiden onverstaanbaar zullen worden. Natuurlijk zal je audioloog je helpen om te bepalen of hoortoestellen al dan niet de meest geschikte therapie voor je zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply