Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Wij waren en zijn pioniers’
  Rate this post

  Wij, mijn ouders en ik, waren pioniers toen we 53 jaar geleden beurzen bezochten in de hoop iets te vinden dat de pruikenwereld op zijn kop zou zetten. Mijn vader had namelijk het gevoel dat de pruiken beter en mooier konden worden gemaakt. En daar had hij gelijk in! Kon hij nog maar even zien hoe onze haarwerken er nu uitzien en wat zou hij daar trots op zijn!

  Ik herinner me de eerste synthetische pruiken die eind jaren 60 van de vorige eeuw op de markt kwamen nog goed. Het was het begin van een revolutionaire ont-wikkeling en een vooruitgang binnen de pruikenwereld. Ondanks dat mijn vader streed voor pruiken van het echte haar, bleef hij toch kijken naar de technieken en ont-wikkeling van de synthetische pruiken. Hij was tenslotte toneelkapper, grimeur en pruikenmaker. De wereld van de showbizz speelde dan ook gretig in op deze ont-wikkelingen. Veel diva’s, waaronder Tina Turner en Dolly Parton, droegen meerdere creaties. Zelfs de ‘gewone’ vrouw had eind jaren 60 een pruik op haar toilettafel staan die gebruikt werd voor een avondje uitgaan of wanneer ze een andere look wilde hebben.

  In die tijd ging de communicatie nog helemaal per telefoon of per post. Het internet stond in de jaren 90 nog in de kinderschoenen, dus bezochten we allerlei fabrikanten om onze pruiken te kunnen inkopen en te leren wat er allemaal mogelijk was. We probeerden onze kennis te delen. Dat de wereld van pruiken zo’n vooruitgang zou ondergaan, had echt niemand kunnen bedenken. Door de opkomst van chemotherapie werd er ineens een meer serieuze kant van de pruik belicht. Ook daar sprong mijn vader op in. Hij verzorgde lezingen in de ziekenhuizen en gaf uitleg aan oncologisch verpleegkundigen. Wat dat betreft was mijn vader vooruitstrevend, mede dankzij de ondersteuning van mijn moeder, op alle vlakken. Zonder haar steun was het beslist anders verlopen.

  We wáren niet alleen vooruitstrevend, we zijn het nú nog steeds. Met het oog op onze ‘nieuwe tijd’, waarin het internet niet meer weg te denken is, blijven we kijken naar wat er mogelijk is op het gebied van vernieuwing in haarwerken en haaraanvullingen. Het blijft een uitdaging om telkens up-to-date te blijven! Dat bereiken we door vernieuwing en het onderhouden van contacten met fabrikanten uit de gehele wereld. Toch blijven menselijk contact en het voelen van wat er speelt in de vragen van klanten ook een uitdaging die wij graag willen aan gaan. Een pruik of haarwerk is meer geworden dan een modeartikel. Een haarwerk is een kunst van vakmanschap, een pruikenmakersvak. Het belangrijkste is scherp blijven en oog hebben voor je medemens.

  Pioniers waren onze ouders. Maar ook wij zijn, met zoveel jaren ervaring, pioniers. Onze missie is kennis delen en blij zijn met iedere uitdaging. Frans Koopal Haarwerken heeft samen met al zijn medewerkers het geluk om mensen blij te maken in hun zoektocht naar ‘haar’. We zijn trots op wat we doen. En hoe trots zouden onze voorouders zijn op Frans Koopal Haarwerken!

  Uit de zaak
  Frans Koopal Haarwerken is al meer dan 50 jaar een begrip in Noord-Nederland. De zaak voorziet klanten die te maken hebben met haaruitval van een passend haarwerk.

  Juli
  Met de zon op je hoofd en haar zijn ­beschermende en verzorgende producten een absolute must. Maak een vrijblijvende afspraak voor advies over de juiste verzorgingsproducten zoals verkoelende sprays en verzorgende haar(werk)producten. Let op: synthetisch haar vraagt om andere verzorgingsproducten dan echt haar.

  Augustus
  Let op: veranderde (zomer)openingstijden
  Maandag: gesloten.
  Dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.
  Zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

  Zwemmen (zonder angst) met speciale zwemmutsen. Deze zijn niet te ver­gelijken met normale badmutsen. Deze zwemmutsen zijn voorzien van een opstiksel, zodat het optisch lijkt alsof er ‘haar’ onder zit. Voor de gevoelige huid is er een zwemmuts met een binnenvoering.

  In een cabrio met de wind door je haren?

  Ja, dat kan. Met de speciale bevestigingsmethodes hoef je er niet bang voor te zijn dat het haarwerk gaat verschuiven. Denk aan clips, tape, speciale huidlijm en bonding. Het haarwerk blijft dan 6 tot 8 weken zitten. 

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply