Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik was er niet op voorbereid
  Rate this post

  Het hebben van borstkanker is op allerlei manieren vreselijk. Daar kwam ik al snel achter tijdens en na de operatie en de behandelingen met chemo­therapie. Ik hoopte op een wonder, maar helaas was het noodzakelijk dat mijn borst operatief verwijderd werd. Als overmaat van ramp verloor ik ook nog mijn haar door de chemo. Het voelde alsof ik in korte tijd mezelf aan het kwijtraken was. Mijn vrouwelijkheid, mijn uiterlijk en zelfs mijn karakter: het voelde alsof de kanker mij volledig veranderde.

  Even liet ik mijn hoofd hangen en bracht ik mijn dagen door met mezelf afvragen waarom uitgerekend míj deze vreselijke ziekte moet overkomen. Gelukkig voelde ik langzaam maar zeker de vechtlust weer tevoorschijn komen. Ik schafte protheselingerie aan en liet mezelf een haarwerk aanmeten, zodat niemand mijn kale hoofd kon zien. Wat ik echter niet kon verbergen, was mijn opgezwollen arm door lymfoedeem…

  Verschrikkelijk vond ik het, al dat vocht in mijn arm. Het zag er niet mooi uit en omdat mijn andere arm veel dunner was, benadrukte dat ook nog eens de dikte van mijn oedeemarm. Bovendien deed mijn arm pijn als ik die bewoog. Na overleg met het ziekenhuis kreeg ik het advies om me aan te melden voor oedeemtherapie. Ik realiseerde me dat dit wel eens de oplossing voor mijn dikke pijnlijke arm kon zijn. Daarom heb ik gelijk een afspraak gemaakt bij Praktijk voor huidtherapie Keuning. Daar zijn ze onder andere gespecialiseerd in dit soort vochtophopingen. Na een intake en het bespreken van de behandeling, ­besloot ik ervoor te gaan. Keuning heeft het vocht in mijn arm aangepakt door mijn arm te masseren en in te zwachtelen. Na iedere behandeling werd mijn arm iets dunner en verminderde het vermoeide en zware gevoel. We zijn nu een aantal maanden verder en het vocht is ­duidelijk verminderd en mijn arm is dunner geworden. Mijn armen zijn weer bijna gelijk en dat voelt heel goed!

  – Sylvia uit Groningen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply