Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat aanraking voor je kan betekenen
  Rate this post

  In een tijd van social media, smartphones en constante prikkels is het soms lastig om tijd te nemen voor je eigen gevoel. En dat terwijl de balans tussen denken en voelen ons zo sterk maakt in het contact met onszelf én met anderen.

  Voor veel mensen betekent masseren een moment van totale ontspanning en rust, waarbij het gevoel van vertrouwen en veiligheid belangrijke voorwaarden zijn. Massagetherapie is een massagebehandeling met therapeutische begeleiding en laat je voelen hoe het met je is en wat je lichaam je te vertellen heeft. In je lijf is alles opgeslagen. Je lichaamswijsheid is het uitgangspunt waarbij voelen (in plaats van praten en denken) centraal staat. Door de aandachtsvolle aanraking en het rustige tempo krijg je alle ruimte om te luisteren naar wat je lichaam je wil vertellen. Ik begeleid en ondersteun je om de taal van je lichaam te verstaan.

  Ont-Moeten
  Door je bewust te worden van je lichaam en geest, door te accepteren hoe je je op dit moment voelt en hoe je leven er op dit moment uitziet, ontstaat er ruimte. Vanuit die ruimte kunnen veranderingen ontstaan. Veranderingen die jij, door nieuwe inzichten, zelf in gang zet. Door meer te mogen in plaats van te moeten, ont-moet je jezelf. Je leert je dagelijkse routine te doorbreken en andere keuzes te maken.

  Laat je lichaam spreken
  Ik werk vanuit een holistische visie, wat wil zeggen dat ik me tijdens de behandeling niet alleen richt op de klacht, maar op jou ‘als geheel’.
  Doordat we minder de rust en tijd hebben om de waardevolle signalen vanuit ons lijf te horen, kunnen er lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan of verergeren. Je zit minder lekker in je vel, zonder dat je zelf precies weet waarom. Massagetherapie brengt bewustwording.

  Samenwerking
  Er zijn steeds meer artsen en hulpverleners die massagetherapie zien als een aanvulling op hun behandeling. Om die reden werk ik regelmatig samen met psychotherapeuten en krijg ik doorverwijzingen van huisartsen. De goede resultaten zijn namelijk vaak blijvend als je de dieper liggende oorzaak van een klacht vanuit verschillende hoeken aanpakt.

  Specialisatie
  Mijn specialisatie is om mensen te begeleiden die te maken hebben gekregen met een burn-out, posttraumatische stress-stoornis of rouw. Maar natuurlijk staat mijn praktijk meer dan open voor iedereen die massagetherapie eens wil komen ervaren. Van jong tot oud!

  Vergoeding
  Praktijk OntMoeting is aangesloten bij de beroepsvereniging VNT, waardoor de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar.
  Ook kun je bij de praktijk terecht voor verschillende workshops, zoals ‘Leren Masseren’ en babymassages.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply