Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat als het haar na chemo niet geheel terugkomt?

  Het op een goede manier verzorgen van je haar en hoofdhuid is belangrijk, dus zeker ook tijdens de fase van de chemobehandelingen en direct erna. Er wordt soms gesteld dat een kaal hoofd geen verzorging nodig heeft, maar niets is minder waar. De haarzakjes zitten er namelijk nog wél en die hebben zeker verzorging nodig; zowel reiniging als voeding. Dit is ook nodig om de haargroei te stimuleren.

  Tijdens het proces van de chemo, maar ook zeker daarna, is het belangrijk om je hoofdhuid in goede conditie te houden en nieuwe haargroei te stimuleren. Cellagen is hiervoor zeer geschikt. De spray haalt de gifstoffen uit de haarzakjes. Het geeft een vitamineshot aan het haarzakje en activeert de doorbloeding. De haren die gaan groeien, worden sterker en steviger.

  Wat is een milde shampoo?
  Het is belangrijk om een milde shampoo te gebruiken. Dit wil zeggen: een shampoo met de juiste pH-waarde (rond de 5,25). Deze shampoo zorgt ervoor dat de haarvaatjes niet meer dicht of verstopt zitten, maar mooi openstaan, waardoor de haren goed uit de huid kunnen groeien.

  Waarom geen babyshampoo?
  Onze huid heeft een pH-waarde van rond de 5,25. Babyshampoo heeft een pH-waarde van 8,2. Dit is gelijk aan die van traanvocht; vandaar dat babyshampoo niet prikt in de ogen. Het voelt zacht aan door de toegevoegde siliconen, maar doet niet genoeg voor de huid en eventueel haar. De hoge pH-waarde droogt de huid uit. Babyshampoo is zeker wel een veilig product, maar werkt niet effectief genoeg voor de juiste behandeling.

  Meerdere oplossingen
  Als de juiste producten en behandeling toch niet het gewenste resultaat geven, zou je kunnen overgaan op het dragen van een haaraanvulling. Deze maakt Haar op Maat Pelatti in alle soorten en maten. Je hebt de keuze uit haaraanvullingen en haarwerken van echt haar en van kunsthaar. Haarwerken van echt haar worden gemaakt van Europees, Chinees of Indian haar. Haarwerken van kunsthaar worden gemaakt van de mooiste vezels die niet van echt haar te onderscheiden zijn. Afhankelijk van jouw natuurlijke haartype, haarkleur en model wordt de meest passende haarsoort aangemeten. De haarspecialisten vertellen je graag meer over deze behandeling in een persoonlijk gesprek.

  Persoonlijke analyse
  Met de mediscoop, die 200 keer vergroot, kan de staat van de huid en van de haarvaatjes bekeken worden. Wil je een persoonlijke scoopanalyse van je hoofdhuid? Maak hiervoor dan een afspraak bij een van de haarspecialisten van Haar op Maat Pelatti.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply