Rate this post
 • Wat als je kind zich niet fijn voelt?
  Rate this post

  Je kind of tiener zit slecht in zijn vel. Buikpijn, hoofdpijn, continu boos, teruggetrokken gedrag. Allemaal signalen dat het wat minder gaat. Kan haptotherapie iets betekenen?

  Moeder Sandra en dochter Suzanne van 13 jaar oud komen in mijn praktijk. Suzanne trekt zich thuis terug en heeft vaak boze buien. Ze zegt stug ‘Dat gebeurt gewoon’, maar wil wel hulp. Door de afspraak dat ik niet zonder overleg aan haar ouders zal vertellen wat zij met mij bespreekt, zorgen we voor een veilige omgeving waarin ze alles kan zeggen. De keren daarna komt Suzanne alleen binnen. Ze wil eerst niet praten, dus we doen samen een oefening. Wat ik voel is dat ze wel contact wil, maar er bang voor is. Ze reageert dan stug. We werken in oefeningen en met aanraking op de bank. Ze wordt minder bang, leert uitspreken wat ze voelt en de stugheid verdwijnt. Het verhaal erachter vertelt ze eerst aan mij en daarna ook thuis. Suzanne krijgt meer zelfvertrouwen, laat zich thuis meer zien en horen, en de boze buien heeft ze daarbij niet meer nodig.
  Naast individuele haptotherapie voor alle leeftijden ben ik gecertificeerd Rots & Water trainer en geef ik (haptonomische) weerbaarheidstraining in kleine groepjes, 8 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jaar. Mijn dank aan Suzanne en haar moeder voor het mogen schrijven van dit stukje. Heb je ook een kind waar je je zorgen om maakt? Je bent samen welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply