Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat als jij niet zwanger kan worden?
  Rate this post

  Aaahhhhhh, de zomerkriebels komen er weer aan. Het is die mooie tijd dat de bloemetjes en de bijtjes elkaar weer ontmoeten en hun paringsdans doen. De tijd dat konijntjes weer rond elkaar heen hoppen en vlindertjes de tango dansen in de lucht. En zo ook wij als mensen voelen de kriebels. Negen maanden later word je dan ook vaak doodgegooid met geboortekaartjes en uitnodigingen voor babyshowers. Misschien herken je de kriebels wel en heb je een prachtig gezin. Maar wat als de kriebels er bij jou wel zijn, maar zich negen maanden later niet vertalen in een geboortekaartje? Oftewel: wat als jij niet zwanger kan worden?

  Dat overkwam Marja ook! Toen zij en haar partner al bijna een jaar zwanger probeerden te raken, begonnen zij zich zorgen te maken. Tot er iets bijzonders gebeurde… ‘Wij hadden een vakantie naar Thailand gepland, maar twee weken daarvoor werd ik ziek. Ik kreeg een behoorlijke buikgriep, en liep helemaal leeg. Dit duurde vrij lang. Omdat we op vakantie zouden gaan, heb ik van de huisarts twee keer achter elkaar een vrij zware antibioticakuur gekregen. Het werd er allemaal niet beter op, dus we hebben besloten de vakantie te annuleren. Een week later knapte ik toch ontzettend op en hebben we alsnog een last-minute naar de zon geboekt. Toen wij terugkwamen, was ik zwanger!’

  Een geweldige verrassing voor Marja en haar man. Genietend dachten ze na een jaar: ‘Doe maar een broertje of een zusje!’ Maar helaas, er gebeurde niets. Een half jaar ging voorbij, anderhalf jaar ging voorbij, maar geen tweede streepje dat verscheen op de testen… Verward zochten Marja en haar man de huisarts op, die hen doorverwees naar de gynaecoloog. Toen ze helemaal binnenstebuiten gekeerd waren, kon de gynaecoloog vertellen dat er met hen alle twee niets aan de hand was. Andere gynaecologen die ze bezochten voor een second opinion, vertelden exact hetzelfde. Anderhalf jaar later was Marja nog steeds niet zwanger en stond ze erop om een behandeling te krijgen bij de gynaecoloog. Zij startte met hormoonbehandelingen en een KI-behandeling. Dit werd gevolgd door een IUI-behandeling. Toen zelfs 8 jaar Ivf-behandelingen niet hadden gewerkt, gaven Marja en haar man de hoop langzaam op. Totdat er een vriendin belde…

  ‘Een vriendin van een zus, van mijn kapper, is na jaren tobben, mislukte KI en Ivf-behandelingen uiteindelijk bij een homeopaat onder behandeling gekomen. Zij was binnen een jaar zwanger!’ Dat is wat zij haar vriendin hoorde vertellen. En dit was het moment dat Marja en haar man bij ons een afspraak maakte. Op hun consult vertelden zij wanhopig haar verhaal over de jaren dat ze al zwanger probeerde te raken, dat ze bang waren dat door haar biologische klok het zometeen te laat zou zijn om zwanger te raken en, ondanks dat ze zielsgelukkig waren met hun dochtertje, NIETS LIEVER wilden dan een broertje of zusje voor haar erbij te krijgen!

  Bij Marja vonden we de ziekte van Lyme, een zeer gebruikelijke oorzaak van kinderloosheid. Als je je nog kunt herinneren dat Marja na twee sterke antibioticakuren WEL zwanger kon worden, begrijp je nu hoe dit kwam. Ondanks dat de Lyme daarmee het lichaam niet uitgewerkt was (antibiotica is namelijk vaak niet in staat deze bacterie uit te schakelen), onderdrukte de antibiotica de bacterie wel. Dit gaf het lichaam van Marja net genoeg tijd om de zwangerschap te consumeren.

  ‘Ik had aan meerdere gynaecologen de vraag gesteld of die antibioticakuur die ik destijds had geslikt van invloed kon zijn op het feit dat ik destijds wel zwanger werd. Dit werd echter steeds ontkend…’

  De gynaecologen stonden voor een raadsel, omdat dit onderliggende probleem geheel aan hen voorbij was gegaan. En zo komen wij tientallen vrouwen per jaar tegen die exact hetzelfde doormaken als Marja. Tevergeefs worden er meerdere behandelingen geprobeerd zonder resultaat. Gefrustreerd, teleurgesteld en verward blijven deze vrouwen tobben. Tot zij bij ons komen en wij de OORZAAK van hun kinderloosheid achterhalen.

  ‘Na mijn eerste bezoek was ik ZO ontzettend opgelucht. Blij dat er eindelijk eens iemand iets vond en dat er iets aan gedaan kon worden.’

  Wij zijn met Marja een behandeling gestart. Eerst hebben we de Lyme bestreden en daarna de hormonen weer in balans gebracht.

  ‘Na deze laatste kuur ben ik niet meer ongesteld geworden. Ik ben nu 11 weken zwanger. En blij! Heel erg blij!’, aldus Marja bij het schrijven van haar verhaal.

  Wil jij meer weten over deze slopende ziekte die niet alleen kinderloosheid, maar een WASLIJST aan andere symptomen met zich meebrengt? Herken jij je in ’s ochtends uitgeput opstaan, geen energie hebben om jouw gezin te runnen en moeten vechten om je ogen open te houden over de dag? Dan kan het goed zijn dat er een onderliggende oorzaak als de ziekte van Lyme onder ligt.

  Kijk voor meer informatie op www.praktijkiseger.nl/nl/ziektebeelden/tekenbeet/13/

  team Praktijk Iseger

  Wil je hier nog meer waardevolle tips en informatie over vinden kijk dan hier.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply