Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat bezielt jou?

  ‘Wat bezielt jou?’ Als iemand dat roept, wordt dat meestal niet heel positief bedoeld. Toch is het een vraag die mij enorm boeit. Want wat bezielt jou nu eigenlijk echt? Waar word jij nu echt gelukkig en blij van?

  Bezieling, of anders gezegd: bevlogenheid, enthousiasme, jouw inspiratie, of noem het ‘toewijding’, is iets essentieels, dat ervoor zorgt dat iemand gemotiveerd blijft. In de praktijk kom ik veel mensen tegen die niet goed weten waar ze echt blij van worden. Dan hoor ik uitspraken als ‘Er is zoveel wat leuk is’, ‘Tja, dat doe ik nu eenmaal’ of ‘Ik heb nooit geweten wat ik echt leuk vind’. Of mensen weten wel waar ze blij van worden, maar durven niet de stap te zetten om het daadwerkelijk te doen.De essentie van al deze vragen is de vraag: Wie ben jij? Ben jij wie je denkt te zijn? Wie ben jij zonder je aangeleerde gedrag en zonder de aangeleerde overtuigingen, waarden en normen die je ooit hebt meegekregen? En als jij alle belemmerende waarden, normen en overtuigingen loslaat, wat bezielt en inspireert jou dan?
  Ik word er enorm gelukkig van om mensen te helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Dat doe ik samen met een andere passie, namelijk paarden.

  Bijzonder leerzame feedback
  Paarden zijn bijzondere dieren, die vanuit hun gevoelige natuur als prooidier direct reageren op hun omgeving.
  Dit is hun manier van overleven. Hun gedrag laat precies zien welke signalen jij uitzendt naar anderen en wat het effect daarvan is. In het coachen maak ik hier gebruik van door de reacties van het paard op bijvoorbeeld jou als mens te gebruiken als spiegel voor jouw gedrag, emoties en intenties. Omdat het paard leeft in het hier en nu en niets van jou wil, zal het direct en heel eerlijk op jou reageren. Het is bijzonder leerzame feedback die ik gebruik om jou bewust te maken van je aangeleerde gedrag.
  Wanneer je je bewust bent van de gedragssystemen die je gebruikt, heb je ook een keuze of je dat op die manier wilt doen of niet. Voor mij is het enorm belangrijk dat je niet alleen ontdekt hoe jouw systemen werken, maar dat je vooral ook leert hoe je ermee omgaat en wat alternatieven zijn.

  Terug naar de oorsprong
  Omdat paarden zo zuiver reageren en waarnemen, kan ik in het coachen teruggaan naar de oorsprong. Vanuit de kern gaan we met praktische tools naar het hier en nu en de toekomt. Dat zorgt ervoor dat wat je leert ook bijdraagt aan een daadwerkelijke veranderingen in jouw leven.
  Veranderingen die blijvend zijn, omdat het geen aangeleerde trucjes zijn, maar een daadwerkelijke ontwikkeling in jou als mens en dus in jouw leven.

  Het coachen met paarden is geschikt voor alle vragen over persoonlijke ontwikkeling. Om je een aantal voorbeelden te geven waar ik mee werk: zelfvertrouwen, eigenwaarde, assertiviteit, relatieproblemen, kinderen met problemen en hun ouders of het gezin, zingevingsvragen, burn-out, overspannenheid, emotionele ontwikkeling, traumaverwerking, rouw, ziekte en overlijden.

  Wil jij onderzoeken wie jij bent en wat je bezielt? Je bent welkom om vrijblijvend contact op te nemen.

  Met een warme groet, Deborah Smulders

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply