Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat doet eten met je?
  Rate this post

  Overgewicht en een slechte leefstijl ­hebben vaak met elkaar te maken. In mijn praktijk Tarpa begeleid ik mensen met afvallen en/of het aanleren van een betere leefstijl.

  Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), de vijfelementenleer / voeding hebben we al heel mooie (blijvende) resultaten bereikt. In de TCM gaat men ervan uit dat je ‘aarde-element’ de basis is. Als dit in balans is, heb je een gezond lichaam, zonder klachten en overgewicht. De Chinese voedingsleer kijkt heel anders naar voeding dan de westerse. Binnen de TCM kijkt men wat eten met je lichaam doet nadat je het gegeten hebt. Door vaker warme maaltijden (zeker het ontbijt) te eten, zal je lichaam sterker worden en ga je vanzelf afvallen.
  Is het echt zo simpel? Ja… Door een aantal aanpassingen in je (voedings)leefstijl door te voeren, zul je niet alleen afvallen, maar krijg je meer energie en zul je van allerlei kwaaltjes verlost worden. Doordat we niet de juiste voeding eten, kunnen we last krijgen van PMS, vermoeidheid, menstruatieproblemen, koude in het lichaam (bijvoorbeeld handen / voeten), slijmproblemen (verkoudheden, oorontsteking bronchitis enzovoort), fibromyalgie, artrose en natuurlijk overgewicht. Door het aarde-element volgens de Chinese voedingsleer te versterken, zullen ook dit soort problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply