Rate this post
 • Wat drugs met je gezondheid doen
  Rate this post

  Drugsgebruik komt steeds vaker voor. Een festival is tegenwoordig voor veel mensen niet meer compleet zonder en pilletje en zelfs in huiselijke sferen worden regelmatig middelen gebruikt. Of je nou structureel drugs gebruikt of sporadisch, erg goed is het natuurlijk niet voor je gezondheid. Veel mensen weten wel dat drugs niet goed zijn voor hun lichaam, maar weten niet welke effecten drugsgebruik precies kunnen hebben. Het is echter wel belangrijk om een beetje inzicht te hebben in wat je in je lichaam stopt natuurlijk. Dit artikel zal ingaan op verschillende soorten drugs en wat de lange en korte termijn effecten hiervan kunnen zijn.

  Soorten drugs

  Laten we om te beginnen eens kijken naar welke soorten drugs er bestaan. Er bestaan heel veel soorten drugs, maar eigenlijk kan je ze allemaal in grote lijnen (pun not intended) onderverdelen in drie categorieën.

  Allereerst zijn er verdovende drugs. Deze drugs werken voornamelijk ontspannend en kalmerend. Ze verminderen angst en stress en maken je erg rustig. Door deze drugs te gebruiken zal je hartslag vertragen, zullen je zintuigen minder goed werken en zullen je spieren ontspannen.

  Daarnaast zijn er ook juist stimulerende drugs. Deze hebben eigenlijk het tegenovergestelde effect van verdovende drugs. Stimulerende drugs versnellen juist je hartslag en zorgen voor een dosis energie. Je spieren worden strakker, je ademhaling gaat sneller en je bloeddruk stijgt.

  Tot slot zijn er ook nog bewustzijns veranderende middelen. Deze drugs zorgen er dus voor dat je de realiteit anders waarneemt. Het beïnvloed je stemming en je kan erdoor gaan hallucineren.

  De meeste drugs zijn echter niet specifiek in één categorie in te delen, maar hebben meerdere effecten passend bij meerdere categorieën.

  Langetermijn gezondheidseffecten van drugs

  Je kan je na het lezen van deze effecten vast wel voorstellen dat het niet erg gezond is om drugs te gebruiken. Sterker nog, het kan levensgevaarlijk zijn. Gebruik je veel drugs, dan is afkicken drugs dus misschien niet onverstandig. Drugs zijn giftig en erg schadelijk voor je hersenen, lever en maag. Daarnaast kunnen bepaalde drugs zelfs je hersencellen beschadigen of het hart belasten. Bij langdurig drugsgebruik zullen deze effecten ongetwijfeld optreden. Dit heeft een groot negatief effect op je gezondheid en kan je levenskwaliteit aanzienlijk aantasten.

  Directe gevaren drugs

  Buiten dat drugsgebruik op lange termijn serieuze gezondheidsrisico met zich meebrengt, zijn er grote directe risico’s. Het kan verkeerd vallen waardoor je last kan krijgen van angsten en paniekaanvallen. Ook misselijkheid en braken en oververhitting of juist onderkoeling liggen op de loer. Het grootste directe gevaar van drugsgebruik is echter een overdosis. De effecten van de drugs kunnen er gemakkelijk voor zorgen dat je teveel pakt. Een overdosis drugs is zeer gevaarlijk en zelfs dodelijk. Tot slot komt ook verslaving veel voor. Ben je verslaafd en wil je hier na het lezen van dit artikel graag iets aan doen? Zoek dan een goede afkickkliniek drugs. Zij kunnen je gezondheid weer op de eerste plek te zetten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply