fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat een cupje voor jou kan doen

  Het is geen nieuwe behandeling, geen dure behandeling en geen pijnlijke behandeling. Maar toch is cupping in Nederland nog redelijk onbekend. Cupping is een vereenvoudigde variant van de bindweefselmassage uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Tijdens de behandeling worden siliconencups op je huid geplaatst en dichtgeknepen. Hoe groot het effect is, hangt af van de grootte van de cup en hoe hard deze wordt samengedrukt.

  In mijn praktijk werk ik veel met cupping. Zowel in de gezichtsbehandelingen als bij de lichaamsbehandelingen, zoals massage van rug, nek en schouders of cellulite­behandelingen, pas ik cupping vaak toe. Daarnaast gebruiken veel van mijn klanten ook cups thuis als extra tool in hun huidverzorging om het resultaat van de salonbehandeling vast te houden.

  Facelift
  Facial cupping is de voornaamste manier om je dagelijkse stress te verminderen. De massage heeft namelijk een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Maar het grootste voordeel van deze massage is toch wel het facelift-effect. Tijdens de behandeling wordt de door­bloeding gestimuleerd en wordt de onderhuid geactiveerd om collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor een versteviging van de huid en onderkin, een vermindering van rimpels en een betere doorbloeding van de huid. Daarnaast wordt ook vocht onder de ogen afgevoerd, waardoor wallen verdwijnen.

  Ook kan cuppingmassage nuttig zijn bij onder andere spierspanning, chronische spierpijn, rug-, nek- en schouderklachten, oedeem, gewrichtspijn, darmklachten, fibromyalgie, littekens en stress.

  Cupping verovert de wereld
  Cupping wordt steeds populairder! Ikzelf pas in mijn praktijk de ‘methode Bellabaci’ toe. Voor het gezicht worden kleine cups gebruikt, voor lichaamscupping grote cups. Lichaamscupping is geschikt voor het behandelen van cellulite en littekens (waaronder striae) en om het gehele systeem van spieren, lymfe, hormonen, immuun­systeem, spijsvertering, zenuwstelsel en doorbloeding beter te laten verlopen.

  Cupping in de badkamer
  Veel van mijn klanten gebruiken, net als ikzelf, de cups van Bellabaci ook thuis in hun dagelijkse verzorging. Bijvoorbeeld tijdens de reiniging van de huid. Reinigen moet je toch, en als je dit combineert met de cups, kost het geen extra tijd. Last van cellulite? Of wil je de huid van je armen of buik wat steviger hebben? Masseer elke dag thuis de probleemplekken ongeveer 8 minuten en na enkele dagen merk je al dat de huidstructuur verandert. Zoals met alles moet je wel consequent zijn met het toepassen van cupping, maar dan heb je ook echt resultaat!

  Renate van Staveren

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply