Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat is de beste internetverbinding voor thuiswerken?
  Rate this post

  Werk jij thuis omdat je zzp’er bent met kantoor aan huis? Of werk je voor een baas, maar moet je door omstandigheden thuiswerken? Dan ben je gebaat bij een internetverbinding die snel en stabiel is en naar behoren functioneert. Vaak ben je hier namelijk erg afhankelijk van om je werk te kunnen doen. Maar welk internetabonnement heb je dan nodig, en hoe zorg je er zelf voor dat je internetverbinding zo goed mogelijk werkt? Wij geven alvast wat input voor het abonnementen voor internet vergelijken, plus tips voor hoe je zelf voor een goede verbinding kunt zorgen en hoe het zit met het aftrekken van de kosten die je maakt.

  Het juiste abonnement kiezen

  Het allerbelangrijkste is dat je voor het juiste internetabonnement kiest, want dit is bepalend voor jouw internetverbinding thuis. Om te weten wat je nodig hebt, is het belangrijk om je verwachte verbruik te inventariseren. Ben je alleen thuis en hoef je enkel simpele dingen te doen als e-mails versturen en internetpagina’s bekijken, dan is een klein DSL-abonnement van 20 tot 30 Mbps vaak al voldoende. Moet je regelmatig videobellen, dan is een verbinding met meer capaciteit wenselijk. Maak je privé zwaarder gebruik van je verbinding door online te gamen of streamingsdiensten te gebruiken, dan is een hogere internetsnelheid ook wenselijk. Dat is zeker ook het geval wanneer je de verbinding met meerdere mensen deelt. Doe er per persoon zo’n 20 Mbps bovenop. Moet je veel grote bestanden downloaden, dan is het fijn als dit snel kan. Een kabelinternetabonnement van rond de 100 Mbps moet dan voldoende zijn. Wil je ook snel grote bestanden kunnen uploaden of versturen, dan is glasvezelinternet de beste optie. Glasvezel is ook de meest stabiele internetverbinding. DSL is beperkt qua snelheid en het minst stabiel. Kabelinternet wordt geleverd door kabelaanbieders en kan alleen in combinatie met een tv-abonnement.

  internetverbinding

  Zelf voor de beste verbinding zorgen

  De beste internetverbinding op je computer heb je wanneer je deze met een internetkabel aansluit op je modem. Als de kabel in goede staat verkeert is er dan niets wat het signaal onderweg kan storen, waardoor het de meest stabiele verbinding met je internetsignaal is. Maak je gebruik van wifi, dan is de afstand tot de router en alles wat zich daartussen bevindt van invloed op de kwaliteit van het signaal dat je ontvangt. Plaats de router dus op een strategische plek en ga er niet te ver vanaf zitten. Je kunt ook powerline adapters gebruiken. Je sluit er dan een met een kabel aan op je modem en plugt hem in het stopcontact, en je plugt een andere adapter in het stopcontact in de buurt van je computer en verbindt deze met een kabel. Zo heb je een bedrade internetverbinding via je stroomnetwerk. Je kunt ook access points installeren in je huis. Deze verbind je met een internetkabel aan je router, waarna ze vanaf een andere plek een sterk wifi-signaal kunnen doorgeven.

  Zakelijk internet en tv en de belasting

  Als zzp’er die thuis werkt, kun je overwegen om je particuliere abonnement voor internet en tv om te zetten naar een zakelijk abonnement. Het voordeel van een zakelijk abonnement is dat je sneller geholpen wordt als je problemen ondervindt met je verbinding, iets wat voor een ondernemer toch wel erg prettig is. Nu kun je als zzp’er met kantoor aan huis sowieso kosten aftrekken voor het verbruik van internet en telefoondiensten, ook als je een particulier abonnement hebt. Alleen moet je dan wel het zakelijke deel van het verbruik aantoonbaar kunnen maken. Sluit je een apart abonnement af voor enkel zakelijke doeleinden, dan kun je uiteraard alle kosten gewoon aftrekken. Neem je een gecombineerd abonnement voor internet en tv, dan is het moeilijk aantoonbaar te maken dat je de tv voor zakelijke doeleinden gebruikt. Het aftrekken van die kosten is dan ook geheel op eigen risico.

  Kosten bij thuiswerken voor een werkgever

  Werk je thuis, maar wel voor een werkgever? Dan kun je de gemaakte kosten voor je internetverbinding niet aftrekken van de belasting. Je kunt met je werkgever bespreken of deze bereid is je tegemoet te komen in de kosten. Moet je om je werkzaamheden te kunnen uitvoeren een nieuw abonnement met een hogere snelheid afsluiten? Neem deze kosten dan niet zomaar op je maar bespreek dit voor het afsluiten van het nieuwe abonnement eerst met je werkgever.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply