Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
1/4 - (2 stemmen)
 • Wat is de beste keukenkraan van het moment?
  1/4 - (2 stemmen)

  Bij een keukenverbouwing komt veel kijken. Allereerst begin je natuurlijk met het besluiten van de keukenstijl. Want een landelijke keuken vraagt om hele andere meubels dan een moderne keuken. Welke keukenfrontjes vind je mooi? Wat voor werkblad is gebruiksvriendelijk én fraai genoeg? En natuurlijk: welke keukenkraan past hier het beste bij? Deze laatste vraag ga ik in dit artikel voor je beantwoorden. 

  Het online aanbod is namelijk tegenwoordig zo groot, dat je soms niet meer weet wat nou de beste keuze is. Zelf liep ik hier ook tegenaan en vond ik het lastig om hier onderscheid in te maken. In mijn ‘onderzoek’ kwam ik erachter dat de afwerking van het product veel zegt over de kwaliteit. Zo zit er bijvoorbeeld een groot verschil tussen poedercoaten en galvaniseren. Ik neem je mee in de drie populairste zwarte keukenkranen van het moment en vergelijk ze voor je!

  Keukenkraan 1: Meir
  De eerste keukenkraan die ik presenteer is de matzwarte keukenmengkraan met gebogen uitloop van het Australische merk Meir. Meir ontwerpt en produceert moderne design kranen die van hoogwaardige kwaliteit zijn.

  Een veel gehoord argument om niet voor gekleurde kranen te kiezen, is dat de gekleurde laag snel los zou laten. Daar hoef je je met de kranen van Meir geen zorgen om te maken. Ze zijn namelijk kleurvast en roestbestendig door een gegalvaniseerde afwerking. Galvanisatie zorgt voor een harde laag metaal op het product en is slijtvaster dan het traditionele spuiten of poedercoaten van kranen.

  Qua prijs zit Meir in een hoger segment, maar dit is mede terug te zien in de kwaliteit. Ook kun je bij dit product profiteren van 10 jaar garantie op de afwerking van het product

  Garantie – 10 jaar op afwerking
  Afwerking – Galvaniseren
  Prijs – €269,-
  Aansluiting – Universele 1/2 duims aansluiting
  Keramische schijven – Ja
  Onderdelen los beschikbaar – Ja
  Levertijd – 1-3 werkdagen

  Meir verkoopt ook keukenkranen in andere kleuren, zoals koperen kranen en rosé gouden kranen.

  Keukenkraan 2: Grohe
  De tweede keukenkraan die ik vergelijk is de Minta C-uitloop keukenkraan van Grohe. Ook deze kraan heeft een sierlijke, ronde uitloop en handige eengreeps draaiknop. Het Duitse merk Grohe is misschien wel één van de meest bekende sanitairmerken ter wereld. Door hun jarenlange ervaring staat Grohe bekend als een zeer betrouwbaar kranenmerk met een uitgebreid assortiment. Grohe laten zich in de regel als ‘klassiek’ bestempelen.

  Wat je wellicht opvalt, is dat de prijs van deze keukenkraan al best wat scheelt. De prijzen variëren online, maar deze zwarte Grohe kraan wordt tussen de €160 en €190 aangeboden.

  Bij deze kraan moet je er echter wel opletten dat de zwarte afwerking van de kraan tot stand is gekomen door een poedercoating laag. Poedercoating geeft kranen een mooie kleur, maar is wel kwetsbaarder voor krassen dan bijvoorbeeld galvaniseren.

  Ook bij deze kraan kun je profiteren van een lange garantieperiode, van 8 jaar.

  Garantie- 8 jaar
  Afwerking – Poedercoating
  Prijs – € 160 à €190 (prijzen verschillen online)
  Aansluiting – 3/8
  Keramische schijven – Ja
  Onderdelen los beschikbaar – Nee
  Levertijd – 1-2 werkdagen

  Keukenkraan 3: Hotbath
  De laatste kraan is de zwarte Hotbath Cobber keukenkraan. Deze kraan heeft een vergelijkbaar uiterlijk met de Grohe en Meir keukenkranen. Hotbath sanitair wordt uitsluitend in Italië geproduceerd. Hier heeft Hotbath eigenlijk maar één belangrijke reden voor: het waarborgen van de kwaliteit van de producten.

  Ook Hotbath geeft deze keukenkraan een mooie, zwarte kleur door middel van een poedercoating. Houd er dus wel rekening mee dat je bij deze kraan wat voorzichtiger met de zwarte laag moet omgaan.

  Wat betreft de prijs, ligt de Hotbath kraan in de hoogste prijsklasse van deze drie producten. Dit is natuurlijk wel terug te zien in de kwaliteit van het binnenwerk. Daarentegen geeft Hotbath 5 jaar garantie op de producten, wat lager ligt dan de garantie bij Meir en Grohe.

  Garantie – 5 jaar
  Afwerking – P
  Prijs – € 319,-
  Aansluiting – 3/8″
  Keramische schijven – Nee
  Onderdelen los beschikbaar – Nee
  Levertijd – 1-2 werkdagen

  Welke zwarte keukenkraan is de beste?
  De kwaliteit woog voor mij heel zwaar, want de keukenkraan gebruik ik veel. Online las ik veel dat de afwerking wel echt meerwaarde biedt bij kranen, maar de prijs speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Mijn keuze was daarom snel gemaakt.

  Welke kraan is jouw favoriet? Van één ding ben je met alle drie de kranen verzekerd: de zwarte keukenkraan is al lang geen trendproduct meer, maar is here to stay!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply