Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat is het juiste telefoonabonnement voor jou?
  Rate this post

  Loopt jouw huidige telefoonabonnement af en ben je op zoek naar een nieuw abonnement? Dan zijn er naast verschillende aanbieders en verschillende groottes van belbundels ook verschillende abonnementsvormen waar je voor zou kunnen gaan. Maar welk abonnement past het beste bij jouw wensen? We bespreken ze een voor een.

  Abonnement met nieuw toestel
  Wil je graag een nieuw toestel, dan kun je kiezen voor een abonnement met toestel. Hierbij betaal je het toestel af in je maandelijks abonnementskosten. Bij duurdere toestellen betaal je vaak aan het begin ook een deel van de waarde van het toestel. Het voordeel van deze abonnementsvorm is dat je twee vliegen in één klap slaat. Het nadeel is dat je relatief hoge maandelijkse kosten hebt omdat je de telefoon moet afbetalen. Gaat je telefoon kapot en moet je een nieuwe aanschaffen, dan blijf je de hoge maandelijkse kosten houden tot het einde van je abonnement. Meestal lopen deze abonnementen twee jaar.

  Sim Only abonnement voor één of twee jaar
  Heb je nog een naar tevredenheid werkend toestel, maar ben je wel op zoek naar een nieuw telefoonabonnement? Dan kun je voor een Sim Only abonnement gaan. Dan koop je alleen je belbundel in. Wil je wel een nieuwe telefoon, dan zou je deze los kunnen aanschaffen. Als je er tijd wat tijd in steekt, is dat vaak ook goedkoper dan een telefoon aanschaffen als onderdeel van een abonnement. Sim Only abonnementen worden doorgaans voor een lengte van één of twee jaar aangeboden. Hoe langer de verbintenis is die je aangaat, des te meer korting je krijgt. Of met andere woorden: hoe korter de abonnementsduur, hoe duurder je relatief uit bent. Het ligt er dus maar aan voor hoe lang je aan abonnement vast wilt zitten.

  Sim Only maandelijks opzegbaar
  Wil je wel graag een Sim Only abonnement met een bundel voor bellen en internetten, maar wil je niet vastzitten aan een contract? Dan kun je ook nog kiezen voor Simyo Maandelijks Opzegbaar. Zoals de naam al suggereert, wordt dit abonnement van maand tot maand verlengd. Hierdoor kun je je abonnement altijd stopzetten. De einddatum is dan altijd het einde van de maand. Wel is het zo dat je beloond wordt met korting voor een langere verbintenis en is een abonnement dat maandelijks opzegbaar is dus relatief duurder.

  Bundel kiezen
  Naast de abonnementsvorm moet je ook de juiste bundel kiezen. In veel gevallen is bellen en SMS’en al onbeperkt mogelijk binnen de bundel. Mobiele data is vaak wel gelimiteerd. Daarom is het belangrijk om de inschatting te maken hoeveel gebruik je maakt van internet op je telefoon wanneer je niet met de wifi verbonden bent. Is dit relatief weinig, dan heb je ook geen hoog tegoed voor mobiele data nodig, maar zou je waarschijnlijk aan 1GB al voldoende hebben.

  Prepaid
  Wil je liever helemaal geen abonnement, maar wel kunnen bellen en internetten op je telefoon? Dan kun je voor een prepaid simkaart gaan. Het verschil tussen Sim Only en prepaid is dat je in dat laatste geval zelf handmatig beltegoed toevoegt. Hierdoor maak je ook eerder alles waar je voor betaald hebt op, in plaats van dat je resterende tegoed komt te vervallen bij de start van een nieuwe maand, zoals bij een telefoonabonnement het geval is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply