Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat is medische pigmentatie?
  Rate this post

  Kanker is een ziekte met veel gevolgen. Zowel lichamelijk en emotioneel vinden er veel veranderingen plaats. Een behandeling met chemo en/of bestraling kan ervoor zorgen dat je er anders gaat uitzien. Dit kan naast het ziek zijn een extra vorm van ­onzekerheid en verdriet met zich meebrengen.

  Ypie Kinderman is sinds 1996 gespecialiseerd in het aanbrengen van zogenaamde ‘permanente make-up’, onder velen wel bekend als het gaat om het pigmenteren van wenkbrauwen en eyeliners. Maar de mogelijkheden met permanente make-up zijn tegenwoordig ongekend als je kijkt naar het medische aspect van dit specialistische vak.

  Tepel en tepelhof
  Na een lange periode van behandelen is het mogelijk om tot het besluit te komen om de borst(en) te laten reconstrueren. De tepel kan daarbij op verschillende manieren worden gemaakt, maar dan ontbreekt nog wel de kleur en de tepelhof (areola). Een aantal plastisch chirurgen biedt de mogelijkheid om de dermatografie (medische pigmentatie) te laten zetten in het ziekenhuis. De artsen zijn echter vaak niet geschoold in de nieuwste behandeltechnieken. Het is simpelweg hun vakgebied niet. Door te spelen met licht en schaduw, kan Ypie als areola-specialist een zeer realistisch 3D-effect creëren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende naaldjes en pigmenten voor een genuanceerd resultaat. Zelfs de zogenaamde ‘melkkliertjes’ (kliertjes van Montgomery) worden hierbij nagebootst.

  Intakegesprek
  Je kunt altijd zelf de keuze maken door wie je de ­pigmentatie laat zetten. Informeer daarom goed naar de technieken en resultaten die worden aangeboden. Je bent van harte welkom in de praktijk van Ypie voor een persoonlijk intakegesprek en om haar werk op foto te bekijken.

  Wenkbrauwpigmentatie
  Ook wanneer je ziek bent, wil je er goed uitzien. ­Wenkbrauwen zijn daarbij erg belangrijk voor je gezicht. Ze zorgen voor de juiste expressie! Zijn jouw wenkbrauwen dunner geworden of misschien zelfs helemaal uitgevallen, zou je je ogen net dat beetje meer uitstraling willen geven door het aanzetten van een mooie eyeliner? Ypie staat als allround PMU-specialist graag voor je klaar.

  KYK is aangesloten bij de NSGP en is GGD-gekeurd. ­Wanneer je de pigmentatie niet vergoed krijgt en/of een laag inkomen hebt, kijkt Ypie samen met jou naar een passende oplossing. Met haar achtergrond als psychodynamisch therapeut kan zij (mocht je daar behoefte aan hebben) ook nog begeleiding en ondersteuning bieden rond het emotionele herstel na borstkanker.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply