Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat is medische pigmentatie?
  Rate this post

  Medische pigmentatie is het inbrengen van ­pigmenten in de huid met als doel iets te ­camoufleren. Dat kan verschillende redenen hebben. Je kunt denken aan littekens camoufleren ten gevolge van haartransplantatie, operatie of acne, tepel- en tepelhofpigmentatie, schisis- en vitiligo-­camouflage. Door een enorme ontwikkeling in naalden en technieken maakt de medische pigmentatie ­momenteel een enorme groei door. Het pigment wordt ­oppervlakkig in de huid aangebracht, waardoor een zeer ­realistisch 3D-effect gecreëerd wordt.

  Jaarlijks krijgen veel vrouwen te maken met borstkanker. Een borstreconstructie wordt uitgevoerd door een plastische chirurg in het ziekenhuis. Maar voor veel mensen is de borst pas echt af als er ook een tepelhof is toegevoegd. Een tepelhofreconstructie wordt uitgevoerd door een areolaspecialist. Je hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis. Bij een eenzijdige pigmentatie (unilateraal) zal Yvette zoveel mogelijk proberen om de andere zijde te kopiëren. Er kan altijd een klein verschil zichtbaar blijven. Bij een tweezijdige pigmentatie (bilateraal) kun je de vorm, kleur en grootte zelf bepalen. De behandelingen worden uitgevoerd in een rustige omgeving en bestaan uit drie behandelmomenten met een tussenperiode van 4 tot 6 weken.

  Schisis
  Bij schisis is er sprake van een aangeboren afwijking die zich kenmerkt door een spleet of groef in bovenlip, kaak of ­gehemelte. Schisis wordt bij voorkeur gecamoufleerd met een full-lipsbehandeling. Hierdoor wordt de symmetrie hersteld en worden de lippen in het geheel voorzien van een natuurlijke of juist meer opvallende lipkleur. In bepaalde gevallen is het mogelijk om een vergoeding van je zorgverzekeraar te krijgen. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

  Cosmetische pigmentatie
  Zijn jouw wenkbrauwen dunner geworden of misschien zelfs helemaal weg? Zou je je ogen net dat beetje meer uitstraling willen geven door het aanzetten van een mooie eyeliner? Yvette staat als allround PMU-specialist graag voor je klaar. Naast het medische aspect zijn er ook cosmetische toepassingen met permanente make-up mogelijk. Wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je gezicht. Er wordt gekeken naar vorm en kleur, passend bij je gelaat. Verschillende technieken zijn mogelijk. Uiteraard kunnen mannen ook kiezen voor permanente make-up.
  Eyeliners laten de ogen spreken. Of je nu kiest voor een subtiele rand tussen de wimperhaartjes of liever een iets bredere lijn: er is veel mogelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply