Rate this post
 • Wat is medische pigmentatie?
  Rate this post

  Medische pigmentatie is het inbrengen van pigmenten op littekens of op plaatsen op het lichaam of gelaat waar pigment of haar ontbreekt.

  Door een enorme ontwikkeling in de soorten naalden en de hieruit voortvloeiende mogelijkheden qua technieken maakt de medische pigmentatie momenteel een enorme groei door. Voor de pigmentatie van de tepel en tepelhof betekent dit dat het resultaat nog natuurlijker is dan voorheen. Zelfs de Montgomerykliertjes op de tepelhof kunnen nauwkeurig ingetekend worden met speciale naalden en kleureffecten. Er lijkt echt een tepel óp de huid aanwezig te zijn!

  Prachtig resultaat
  Ook als er na een borstreconstructie een tepel is gereconstrueerd, is het pigmenteren van deze tepel en de tepelhof daaromheen een mooie aanvulling voor een prachtig resultaat. De specialisten bij Irma Hulscher die deze techniek toepassen, hebben zich gespecialiseerd in het ‘kijken’! Vooral bij een unilaterale pigmentatie is het belangrijk dat de te pigmenteren tepel en tepelhof zo identiek mogelijk wordt aan de bestaande tepel en tepelhof. Het is een creatieve bezigheid waarbij kleur en gevoel voor verhoudingen vooropstaan!

  Aanpak
  De behandeling wordt uitgevoerd in een rustige omgeving en bestaat uit drie behandelmomenten, met elk 6 tot 8 weken daartussen. Na de intake worden de wensen uitvoerig besproken: welke kleur en welke vorm is het meest geschikt? Vooral bij een bilaterale pigmentatie is hier veel mogelijk. De behandeling is niet pijnlijk en duurt gemiddeld een uur. Veelal wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.
  Het resultaat van de behandeling moet eens in de 1,5 tot 2,5 jaar eenmalig worden bijgewerkt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply