Rate this post
 • Wat is nu precies gezond eten?
  Rate this post

  Wat zijn superfoods en zijn ze nu wel of niet goed voor me? Moet ik nu margarine of roomboter ­smeren? En is brood wel goed voor me?

  Ongetwijfeld heb je jezelf een van deze vragen wel eens gesteld. Wat is nu eigenlijk gezond eten, en hoe kom ik structureel van die overtollige kilo’s af? Welk dieet past bij mij? In de winkel kun je tal van boeken vinden over hoe je kunt afvallen, lijnclubs doen het goed en de schappen van de supermarkt staan vol met light-producten. Tegelijkertijd is gezond eten ‘hot’ en zijn superfoods hip. Langzaam worden wij ons steeds bewuster van de invloed van gezonde voeding en beweging op onze gezondheid. Maar, een gezond gewicht krijgen en houden is niet een kwestie van een ‘dieetje’. Het gaat erom dat je een levensstijl ontwikkelt die bij je past, met voeding waarvan je houdt, zodat je die gemakkelijk kunt volhouden.

  Je nieuwe levensstijl
  Structureel je eet- en beweegpatroon veranderen blijkt vaak niet zo gemakkelijk als gedacht. Het kost energie om meer structuur aan te brengen in je voedingspatroon door van te voren te bedenken wat je gaat eten, en wat je bijvoorbeeld meeneemt naar je werk. De tijd nemen voor een ontbijt en het klaarmaken van een gezond ontbijt kost tijd en energie. En wat is dan een gezond ontbijt? Zelfs boodschappen doen kost meer tijd, want wil je bewuste keuzes maken, dan is het wel handig om het etiket te lezen van de vruchtensap die je net in je wagentje wil leggen. Zitten er toegevoegde suikers in? Uiteindelijk wordt je nieuwe levensstijl jouw way of life; je zit lekker in je vel, je slaapt goed, hebt minder stress én een gezond gewicht dat bij je past.

  Sporten
  Hoe vaak moet ik dan sporten? Het gaat om een langdurige gedragsverandering en een actieve levensstijl. Sporten geeft je energie, een betere conditie, een strakker lichaam, brengt je hormoonhuishouding in balans en helpt je die overtollige kilo’s kwijt te raken. Daarnaast maakt je lichaam tijdens het sporten endorfine aan, waardoor je je vrolijker en gelukkiger voelt. Maar ook hier geldt: voor een lang­durig resultaat is een structurele gedragsverandering nodig. Een keer in de twee weken naar de sportschool zal niet voldoende zijn om jouw doelstelling te bereiken wat betreft afvallen of het krijgen van een gezondere levensstijl. Het is belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt. Pilates, crosstraining, kinesis, spinning, bootcamp, hardlopen, lekker wandelen buiten. Als je maar ieder dag beweegt!

  Lifestyleprogramma
  Kun jij wel wat extra hulp gebruiken bij het maken van ­bewuste keuzes en het veranderen van je levensstijl? Met het lifestyleprogramma van Orange Wellness Club ga je twaalf weken lang aan de slag met jouw eigen personal trainer en gewichtsconsulent. Je krijgt je eigen trainings­programma en persoonlijke voedingsconsulten. Onder ­begeleiding verantwoord bewegen en gezond afvallen ­zonder dieet. Naast je persoonlijke afspraken met je trainer en gewichtsconsulent kun je verschillende workshops ­volgen, waaronder ‘Houding en ademhaling’, en een workshop ‘Voeding’ van Katrien Blauw (Vodiservice), diëtiste bij Orange Wellness Club.

  Vergoeding
  In veel gevallen wordt een gedeelte van het programma vergoed door jouw zorgverzekeraar. Kijk op www.gewichtsconsulenten.nl/pages/29/Vergoedingen.html.

  Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Kijk op de website of mail naar leonieg@orangewellnessclub.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply