fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat je hormonen doen voor je gewicht en humeur

  Ken je dat gevoel? De ene dag ben je sterker dan ooit en de volgende dag lijkt het alsof je bent aangereden door een vrachtwagen en voel je je neerslachtig. Wist je dat je humeur, gewicht en gezondheid voor een groot deel worden bepaald door je hormonen? Ik wist dat niet, het enige wat ik wist is dat ik twee goede weken in de maand had en twee slechte weken.

  Na mijn zwangerschappen leek de hormonale disbalans nóg groter te zijn geworden en was ik mezelf niet meer. Qua gewicht was ik 25 kilo zwaarder dan vóór mijn zwangerschappen en niks leek te helpen. Mijn menstruatiecyclus was verschrikkelijk en ik was een waar PMS-monster geworden. Niks aan te doen, dacht ik, maar niks is minder waar. Bij toeval was ik bij een lezing van Vivian Reijs. Zij vertelde over de invloed van hormonen en wat voeding daarin kon betekenen. Tijdens haar lezing leek het alsof ze het over mij had, en alle andere vrouwen in de zaal herkenden zich in haar verhaal.

  Een stukje uit mijn verleden: ik had per maand maar twee ‘goede weken’. Dit waren de twee weken na mijn ongesteldheid. Zodra de ovulatie was geweest, begon de ellende:
  – Hongerrrrrrr, en trek in troep! Bossche bollen waren mijn beste vrienden.
  – Opgeblazen! Ik leek elke maand wel 20 weken zwanger, en ‘Neheee lieve collega’s, ik ben niet zwanger’, zei ik elke maand weer.
  – Speciale grotere en comfortabele kleding in de kast hebben voor deze periode, want mijn normale kleding paste echt niet in de horrorweek voor de ongesteldheid hoor.
  – Die bh… Echt haat voor dat ding tijdens die horrorweek. Ik had altijd een grotere bh speciaal voor de pijnlijke borsten, die ineens dachten: ‘We groeien gewoon even een maatje in een week’.
  – O, en mevrouw was Franky (cranky) hoor! Mijn arme man wist altijd wanneer de ongesteldheid zijn leven kwam verzieken. Maar hij bleef niet ongewapend: meneer kocht altijd een voorraad chocola in om zijn vrouw te vriend te houden.

  Na de lezing van Vivian heb ik me verdiept in voeding en hormonen, en heb ik bepaalde voedingsmiddelen uit mijn dieet geschrapt, waaronder zuivel. Niet alleen verloor ik kilo’s per week, maar ook mijn humeur veranderde en mijn huid knapte op! Ik voelde me sterker in mijn schoenen en was binnen een paar maanden die 25 kilo kwijt. En geloof me: ik had alle diëten geprobeerd.

  In mijn omgeving viel het op, en ik kreeg heel veel vraag naar mijn methode. Ik begon de blog NoFranky, waarop ik vertel over mijn weg naar een gezond en slank leven, omdat ik vind dat de kennis over hormonen bij elke vrouw moet terechtkomen. ‘NoFranky’ staat voor ‘niet meer Franky zijn’. Mijn zoontje Danilo wist namelijk altijd wanneer mama ongesteld werd en zei ‘Mama is weer ‘franky’ hoor’ (in plaats van ‘cranky’).

  Stevanija Zecevic

  Powervrouw event met Vivian Reijs
  NoFranky houdt op vrijdag 8 november van 19.00 tot 22.00 uur het Powervrouw event in Museum Belvédère, waar onder andere orthomoleculair therapeut en hormoontherapeut Vivian Reijs haar lezing ‘Alles over hormonen’ houdt. De lezing is een aanrader voor alle vrouwen (jong en oud) die kampen met hormonale klachten. Vivian vertelt over alle valkuilen en oplossingen. Tijdens de bijeenkomst wordt er ook aandacht besteed aan mindset en beweging. En alle bezoeksters ontvangen een leuke goodiebag!

  Win een ticket en boek!
  NoFranky geeft, in samenwerking met ForYou Magazine, een ticket weg voor het event én het boek ‘Herstel je hormonen in 10 stappen’, gesigneerd door Vivian Reijs! Hoe kun je winnen? Stuur een e-mail met de reden waarom jij een ticket en boek zou moeten winnen naar winactie@foryoumedia.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply