Rate this post
 • Wat je kunt leren van een paard
  Rate this post

  Paarden zijn mooie, krachtige dieren met elk een zeer uniek karakter. Ze zijn heel gevoelig voor alles wat er om hen heen gebeurt en ze voelen haarfijn aan wat oprecht is.

  De spiegelfunctie van een paard naar de mens laat ons zien wie we zijn en hoe we denken, handelen en samenwerken. Is men bijvoorbeeld angstig, dan zal het paard ook gespannen en angstig reageren. Is men niet consequent en doortastend, dan zal het paard onoplettend reageren en zijn eigen weg gaan zoeken.
  De puurheid van een paard vraagt puurheid van onszelf. Een paard voelt het direct wanneer onze bewuste en onbewuste gevoelens en gedachten elkaar tegenspreken. Door te luisteren naar het paard leren we om controle los te laten en authentieke gevoelens toe te staan. Dit zal ons leiden naar rust en eigenheid en geeft ons inzicht in wie we zijn.

  Met behulp van paarden begeleid ik mensen met zeer uiteenlopende hulpvragen. Bijvoorbeeld mensen die angstig zijn, problemen hebben met contact maken, gespannen zijn en veel stress hebben. Ook mensen die enkel meer inzicht willen in hun houding en hoe zij ­overkomen op anderen hebben hier veel baat bij. Omdat het paard je een spiegel voorhoudt, kan het voor een ieder confronterend en behulpzaam zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply