Rate this post
 • Wat je lichaam jou vertelt
  Rate this post

  Met een nieuw jaar voor je denk je vast al wel eens na over hoe je dat blanco jaar kunt gaan invullen. Misschien ga je lekker verder zoals je het afgelopen jaar ook deed. Maar het kan ook zijn dat je dingen anders wilt doen. Want zit je momenteel wel lekker in je vel?

  De drukke maatschappij vraagt veel van ons. We zijn zó intens bezig met alles wat er van ons gevraagd en verwacht wordt, dan we daarin onszelf vaak vergeten. Eigenlijk is dat heel raar, want jíj bent het middelpunt. Om alle taken goed uit te voeren, zou je juist voldoende tijd en aandacht aan jezelf moeten besteden. Diep van binnen weet je ook wel dat de klachten die je ervaart, komen doordat je niet altijd goed voor jezelf zorgt. Je hebt last van vermoeidheid, nekpijn of een zere rug en inmiddels zijn deze klachten haast gewoon geworden. Maar dat zijn ze niet!

  Zelfherstellend vermogen
  Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen en dat komt jouw welzijn ten goede. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken. Normaal gesproken weet jouw lichaam prima om te gaan met het verwerken hiervan. Op het moment dat jouw lichaam dit niet meer aankan, bijvoorbeeld door een te grote hoeveelheid langdurige stress of ziekte, zet de spanning zich vast in de spieren. De verkrampte spieren drukken op de zenuwbanen, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet optimaal meer verloopt. Deze verstoring beïnvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten. BSR, ‘Body Stress Release’, is een milde en effectieve methode die het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam activeert en je lichaam weer leert te ontspannen.

  Laag voor laag loslaten
  BSR bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. BSR is een zeer vriendelijke methode en het werkt effectief bij uiteenlopende klachten. Zelfs klachten waarvan gezegd werd dat de cliënt er maar mee moet leren leven, kunnen worden behandeld. Het is ontzettend fijn dat je op deze manier geholpen kunt worden, zodat je weer lekker in je vel gaat zitten!

  Vergoeding
  Behandelingen bij BSR Almere en Laren worden vergoed door diverse zorgverzekeraars. BSR Almere en Laren zijn aangesloten bij de beroepsvereniging BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze).

  Twaalf jaar een eigen praktijk!
  Direct nadat ze de BSR-opleiding had voltooid, begon Irma de Vries in 2007 een eigen praktijk, zowel in Laren als in Almere. Vanaf het begin was de praktijk een succes, en Irma helpt fulltime mensen om van spierspanningen af te komen. ‘Ik vind het geweldig om anderen te helpen: mensen met pijn, migraine, burn-out enzovoort.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply