4/4 - (1 stemmen)
 • Wat kindermassage kan betekenen
  4/4 - (1 stemmen)

  Massage is de meest positieve vorm van aanraken die er is. Kinderen zijn van nature erg zintuiglijk. Door het vele ­computergebruik in deze tijd zijn er minder zintuiglijke ervaringen. Massage kan hier iets toevoegen.

  Huidcontact is een basisbehoefte. De huid dient onder andere als bescherming. Een kind voelt tijdens massage zijn beschermlaag. Het kind kan zo leren zijn of haar grenzen te voelen én aan te geven. Het kind zal ook gemakkelijker gaan aangeven wat het nodig heeft. Door op jonge leeftijd te beginnen met masseren, wordt het zelfvertrouwen vergroot. Een evenwichtig kind zal gemakkelijk met spanning kunnen omgaan. Ik leer ouders in hun vertrouwde omgeving hun baby te masseren. Het gaat hier om Shantala babymassage en ontspanningsmassage.

  Ook als een kind wat ouder is, kan begonnen worden met massage. Meestal is de aanleiding dat een kind zich niet zo prettig voelt. Massage kan spanning verminderen en lichaams­bewustzijn vergroten. Een kind dat lekker in zijn of haar vel zit, zal met een open blik naar de wereld kijken, nieuwsgierig en leergierig. Voordat een ouder met zijn of haar kind naar mijn praktijk komt, bespreken we de zaken die voor mij van belang zijn om te weten. Ouders zijn bij de massage aanwezig als het kind dat wil. Voordat ik een kind masseer, laat ik het kind wennen door middel van spelvormen die gericht zijn op tast. Dat is een opstapje naar de massage. Hierbij hou ik rekening met de leeftijd. De duur van het masseren hangt ook van de leeftijd. Een kind van 4 masseer ik een half uur inclusief spelvorm. Een 10-jarig kind kan wat langer gemasseerd worden.
  Als u vragen heeft over deze behandelingen en/of eventuele vergoedingen kunt u contact met mij opnemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply