Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat maakt dat voetbal kijken door mannen nou zo leuk?

  Een groot deel van de mannen vindt het fantastisch om naar voetbal te kijken. Heb je dat gevoel zelf niet echt, dan is het lastig om te begrijpen waarom mannen het wél zo leuk vinden. Er zijn een aantal redenen waarom voetbal kijken door mannen leuk wordt gevonden. Denk maar aan de spanning en sensatie, net als het trots kunnen zijn op de favoriete voetbalclub als het team wint. Zo zijn er nog een aantal redenen te bedenken waarom mannen voetbalwedstrijden zo leuk vinden om naar te kijken.

  Inleven en uitleven
  Mannen die voetbal kijken, leven zich vaak helemaal in de spelers en in de wedstrijd in. Dat gebeurt vooral met woorden, maar ook wel met het meebewegen met de voetballers op het veld. Het inleven in de wedstrijd brengt ook met zich mee dat het een uitstekend moment is om zich uit te leven. Bijvoorbeeld als er een doelpunt is gemaakt om dan op te springen en juichend en hossend de vreugde te vieren. Of als er een kans wordt gemist eventjes lekker tekeer te gaan.

  Gezelligheid met mannen onder elkaar
  Mannen vinden het leuk om samen naar het voetbal te kijken, zoals naar wedstrijden in de Eredivisie. Een biertje erbij en wat chips, worst en kaas op tafel maakt de gezelligheid compleet. Iedereen kan lekker commentaar leveren op de spelers in het veld, en het kijken naar voetbal schept een band. Er kan natuurlijk ook rivaliteit zijn als de een voor de ene club is en de ander voor de tegenstander. Een avondje voetbal kijken onder elkaar vinden veel mannen echt fantastisch. Ook bij de plaatselijke voetbalclub natuurlijk, want dan is er na de wedstrijd nog meer gezelligheid in de kantine tijdens de derde helft. In de voetbalkantines heerst een ontspannen en relaxte sfeer als iedereen klaar is met sporten. Dat draagt natuurlijk eveneens bij aan de gezelligheid.

  Spanning beleven
  Voetbal kijken op televisie of in het echt roept emoties op en dat komt doordat er gezonde spanning aanwezig is. Vooral als er wat op het spel staat, zoals het spelen van een wedstrijd om de TOTO KNVB-beker. De finale is dan nog spannender om naar te kijken omdat er direct een prijs te winnen valt. Dat geldt overigens ook voor een kampioenswedstrijd in de Eredivisie of voor een finale in de Champions League. Het spanningselement is in dat geval extra aanwezig en de mannen die voetbal kijken, leven dan nog meer mee.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply