Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat mesologie voor jou kan doen
  Rate this post

  Zit je niet lekker in je vel? Ben je het zat om steeds te horen dat je met je klacht moet leren leven? Heb je een bloedonderzoek laten doen en is alles prima in orde, maar voel je je nog steeds niet de oude? Laat dan eens op een andere manier naar je klacht(en) kijken!

  Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere kennis combineert met kennis uit alternatieve en oosterse geneeswijzen zoals ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Mesologie kan ook ­aanvullend op reguliere zorg ingezet worden. De kracht van mesologie is de individuele, brede en ­oorzakelijke benadering. Door vanuit meerdere invals-hoeken onderzoek te doen en uitgebreid te testen, krijgt de­ behandelaar een beeld van de oorzaak van de klachten. De mesoloog stelt een diagnose op het terrein van functie en disfunctie. Dit kun je niet vergelijken met een reguliere medische diagnose.

  Onderzoek
  Een consult duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit het bespreken van je voedingsgewoonten, pols- en ­tongdiagnostiek, lichamelijk onderzoek en het meten van ruim 200 ­acupunctuurpunten op handen en voeten. Elk meetpunt geeft informatie over de functie van een ­orgaanonderdeel. Op deze punten kunnen ook voeding, medicatie,­ ­homeopathie, vitaminen en mineralen uitgetest worden. Een ­mesoloog test bijvoorbeeld of je intolerant bent voor onder andere gluten, tarwe, soja, lactose, melk en suiker. Een intolerantie kan leiden tot klachten als vermoeidheid, buikpijn en eczeem.
  Behandeling
  Bij de behandeling kan de mesoloog bijvoorbeeld adviezen geven over voeding en het gebruik van homeopathische middelen en ayurvedische kruiden. Ieder mens is uniek, en daarom is er geen standaard behandeling. Uitgangspunt bij mesologie is dat de cliënt niet zijn klacht is, maar een geheel, en dat de klacht een uiting is van een verstoorde balans ­ergens in het lichaam, die gevonden kan worden. De mesoloog gaat dus gericht op zoek naar die oorzaak en behandelt die.

  Een vergoeding is mogelijk via de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply