Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat natuurgeneeskunde voor jou kan doen
  Rate this post

  Vaak hoor je mensen zeggen: ‘Ik voel me niet lekker, maar niet ziek genoeg om in bed te liggen’. Van die vage klachten waar men in het reguliere circuit niets mee kan, maar die wel chronisch gaan worden ­wanneer men er niets mee doet.

  De natuurgeneeskunde is geworteld in de oudste vormen van geneeskunde, in een tijd dat de mens leefde volgens het ritme van de natuur en er aandacht was voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hippocrates wordt beschouwd als de grondlegger van onze moderne wetenschappelijke geneeskunde. Ook legde Hippocrates de basis voor de ‘humorale geneeskunde’. Humores zijn de lichaamsvochten. Wanneer die verstoord zijn, kunnen toxinen (zuurresten en afvalstoffen) achterblijven in het weefselvocht en in de cellen.
  Tegenwoordig weten we dat cellen geladen zijn met elektrische energie en voortdurend stroomstootjes en fotonen afgeven. Door de vervuiling wordt dit stromingsproces geblokkeerd. Zo ontstaan chronische ziekten.
  Voor gezondheid is een evenwichtige samenstelling van deze lichaamsvochten noodzakelijk. Behandelmethoden waren erop gericht dit evenwicht te herstellen. Al deze behandelmethoden bewijzen nog steeds hun waarde.
  De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat genezing alleen mogelijk is wanneer de patiënt zelf inzicht heeft in de oorzaak van de klachten, zodat de patiënt een actieve rol kan spelen in het wegnemen van de oorzaken.

  Verschillende therapievormen kunnen dan worden ingezet, zoals voetreflexzonetherapie, guasha-therapie ­(schrapen), bio-resonantietherapie, manuele therapie, onderzoek naar onder andere intoleranties en darmtherapie, en ­natuurlijk ontbreekt een ­luisterend oor niet.

  Reinigen, ontslakken, juiste voeding, bewegen in de buitenlucht, ­trilling, drukpunten, de huid ‘schrapen’, ­meditatie en bewustwording werden onmisbaar geacht bij de behandeling van zieken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply