Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Wat te doen met lelijke littekens?
    Rate this post

    Na een operatie of een val is het mogelijk dat de huid littekens vertoont. Pigmentcellen kunnen ontbreken, waardoor er een witte plek ontstaat, maar de huid kan ook dikker zijn of zelfs een ‘kuiltje’ vertonen.

    In de afgelopen jaren heeft het team van Irma Hulscher Cosmetics, samen met dr. Wade Cheng, verfijndere technieken ontwikkeld voor het verfraaien van littekenweefsel. Vooral bij een wat verheven litteken vergt het veel kennis en tijd om een mooi resultaat te bereiken. Hypertrofische littekens of keloidvorming kunnen onder andere ontstaan door snijwonden, brandwonden, acne, waterpokken, piercings, chirurgische littekens en vaccinatie. Het verminderen van deze littekens was tot nu toe beperkt.

    Ontstaan
    Littekens ontstaan als resultaat van de wondheling in de huid. Littekenweefsel is samengesteld uit dezelfde proteïnen (collageen) als het weefsel dat het vervangt, alhoewel de vezelsamenstelling van de proteïne anders is dan de normale, geordende structuur van de collagene vezel die we in een normaal weefsel aantreffen. Littekenweefsel heeft ook een gebrek aan elasticiteit. Zweetklieren en haarfollikels groeien niet terug in littekenweefsel.
    Daarnaast is er een overproductie aan collageen of een tekort in vergelijking met het omliggende weefsel. De kleur van littekenweefsel kan variëren van roze tot de kleur van iemands eigen huidskleur of rood tot donkerbruin.

    Huidige behandelmethoden
    Siliconengel, -crème of -vel zijn de meest gebruikelijke producten voor thuisgebruik. Plaatselijke producten met vitamine E, Aloë Vera en uienextract zijn ook verkrijgbaar. Deze producten kunnen een litteken tot een geringe graad verminderen na gebruik van 8 tot 12 maanden.
    De meeste thuisproducten zijn op basis van siliconen, meestal in een crème of een folie. Het gebruik van siliconen is minder populair aan het worden, vanwege het weekmakend effect op de lange duur.

    Laser en IPL
    Behandelingen met laser en IPL worden ook ingezet bij het behandelen van littekens. Beide methoden gebruiken licht om een helingsproces in het littekenweefsel te verbeteren. Het verbetert het uiterlijk van het litteken, maar het kan het hypertrofische of keloid litteken niet geheel wegnemen.

    Overige behandelmethoden
    Radiotherapie en corticosteroïde injecties zijn andere methoden die niet veel ingezet worden, vooral door hun bijwerkingen (waaronder het dunner worden van de huid). Chirurgisch ingrijpen is ook een effectieve methode om littekens te verwijderen. Alhoewel er 50% kans is op het opnieuw vormen van een litteken.

    Nieuwe eenvoudige en effectieve behandeling
    Na jarenlang onderzoek en vele experimenten is er een unieke formule ontwikkeld waarin onder andere melkzuur, salicylzuur, resorcin, allantoin en licorice extract verwerkt zit. Door de juiste verhoudingen van alle ingrediënten gecombineerd met een speciale behandeltechniek, ontstaat er een optimale penetratie in het littekenweefsel. Deze formule heeft de volgende werking:
    – Het is in staat het litteken te verzachten en maakt de proteïne vezels significant losser / luchtiger
    – Het is in staat om de proteïne vezels weer netjes te ordenen, zoals bij onbeschadigde proteïnen het geval is
    – Het is in staat eenzelfde collageenvorming af te geven in vergelijk met het omliggende weefsel.

    Deze formule en de bijbehorende techniek wordt deels toegepast door een van de dermatografen van Hulscher Cosmetics. De behandeling is erop gericht om op een redelijk snelle doch doeltreffende manier diep in het littekenweefsel opgenomen te worden. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Na een behandeling is al duidelijk verandering waarneembaar.

    Meer weten? Neem contact op!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply