Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat voor soort kozijnen zijn er te vinden?
  Rate this post

  Er zijn verschillende soorten kozijnen waar je uit kunt kiezen. Zo ook voor jouw raam of deur. Het verschil zit in het materiaal. Je kunt namelijk kiezen voor aluminium kozijnen, maar ook houten kozijnen, stalen kozijnen en kunststof kozijnen. Als je wil dat je weinig hoeft te doen aan onderhoud, ga dan voor kunststof. Daarnaast biedt het ook een goede isolatie aan en kun je er lang mee doen.

  De prijs en duurzaamheid
  Als je een moderne uitstraling wil krijgen, kun je voor aluminium gaan. Het is daarnaast ook sterk materiaal en ook bij dit materiaal hoef je weinig aan onderhoud te doen. Wil je het kunnen bewerken? Ga dan voor hout. Hout gaat ook lang mee. Tot slot kun je zeker zijn van sterk materiaal als je voor staal kiest.

  Wil je nieuwe kozijnen goedkoop aanschaffen? Ga dan voor kunststof. Het lijkt vaak op houten kozijnen, maar het is minder prijzig. Vergeet ook niet te kijken wanneer je houten kozijnen wil aanschaffen of er een PEFC of FSC-keurmerk op zit. Bij andere kozijnen check je of het een KOMO-, VKG-, VMRG-, NBvT keurmerk bevat. Dit laat namelijk zien dat de productie duurzaam en recyclebaar is. Kunststof is duurzamer dan hout, omdat je hout meer moet onderhouden en de middelen die je ervoor gebruikt natuurlijk gevolgen hebben voor het milieu.

  Waar nog meer op letten?
  Naast de prijs en of het wel duurzaam genoeg is, is het ook belangrijk om na te denken over het type glas voor je ramen bijvoorbeeld. Het is een goede keuze om voor HR-glas te gaan. Ook heb je HR+, HR++ en HR+++ als optie. Het wordt ook wel aangeduid met dubbelglas en tripple glas. Maak niet de fout om zelf kozijnen aan te leggen omdat het geld zou besparen, bij fouten in de montage kan het je namelijk uiteindelijk veel meer geld kosten dan wanneer je het laat doen door professionals. Ook in het type glas heb je veel keuze, ga bijvoorbeeld voor glas in lood, sierglas of als je veel last hebt van geluid, ga voor geluidswerend glas.

  Trends voor dit jaar
  Wist je dat zwarte kozijnen nu in zijn? Vooral als je gaat voor een industrieel interieur is zwart helemaal het ding dit jaar. Met zwart kun je veel kanten op: zorgen voor een contrast en een diepe, intensieve look, maar ook juist een subtiele look als je het mixt met rustige kleuren. Kleuren zoals mokka of ander soort bruin doen het ook erg goed. Zwart gaat in principe met alles, dus ook als je je eigen weg wil gaan buiten de trends om, kun je losgaan in je creativiteit en wensen!

  Tot slot, je hebt veel keuze als het gaat om aanschaf van nieuwe kozijnen. Denk goed na van wat voor soort materiaal je de kozijnen wil hebben, wat voor look je wil uitstralen en wat je budget is. Let er goed op of er keurmerken op zitten. Vooraf inspiratie opzoeken en de tijd nemen om de juiste kozijnen te nemen kan dus geen kwaad. Vraag een adviseur voor tips en advies om zeker te zijn van de kwaliteit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply