fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat wil je kind zeggen?

  Waarom nemen kinderen een rol aan in het gezin als ‘zorgende’, ‘perfect’, ‘zich klein houden’, ‘druk’ of ‘de zondebok’? Zij doen dit om een manier te vinden om sommige problemen op te lossen.

  Vaak gebeurt het, als er spanningen zijn in het gezin, dat een kind de rol van de ouders overneemt, om te zorgen voor anderen en om de ouders te ontzien. Dit kan op latere leeftijd een burn-out veroorzaken, omdat het kind niet geleerd heeft om iets te weigeren als er een beroep op hem gedaan wordt. Veel mensen herkennen dit doordat ze moeite hebben om ‘nee’ te zeggen, omdat ze vanuit hun kindertijd alles gedaan hebben en nooit iets hebben geweigerd.
  Maar ook een kind kan erachter komen dat, wanneer het lastig doet, ouders stoppen met hun woordenwisselingen en zich bemoeien met het kind. Het kind leidt ze af van hun ruzie. Dit gedrag kan het kind meenemen in een relatie als er bijvoorbeeld een conflict is.
  Luister naar de stem van de kinderen, maar belangrijker: luister naar de woorden zonder stem. Hoor de onuitgesproken woorden en luister en kijk naar de manier waarop een kind zich gedraagt! Wat drukt het uit?
  Door middel van spiertesten kijk ik wanneer of waarom het gedrag van een kind verstoord is geraakt en hoe dit kan worden hersteld (zie de visuele uitleg op mijn website), zodat het kind ook zijn vaardigheden en talenten weer kan zien, wat goed is voor zijn eigenwaarde en zelfvertrouwen. Maar vooral ontstaat er een betere verbinding tussen het kind en zijn ouders!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply