Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat wordt jouw belangrijkste voornemen voor 2019?
  Rate this post

  Misschien kreeg jij de vraag rond de jaarwisseling ook gesteld: wat zijn jouw goede voornemens? Meer sporten, stoppen met roken of nu eindelijk afscheid nemen van die overtollige kilo’s: het zijn zo maar enkele voorbeelden van doelen waarmee veel mensen het nieuwe jaar zijn begonnen. Het zijn allemaal prachtige voornemens, maar loop je daarbij niet voorbij aan het allerbelangrijkste doel?

  Het gaat vaak ongemerkt, maar je legt jezelf zoveel druk op. Je móét zoveel. Je bent altijd maar bezig voor anderen: je wilt een goede partner zijn, een lieve moeder, een ambitieuze werknemer en een fijne vriendin. Je vindt dat je aan allerlei verwachtingen moet voldoen. Niet alleen aan die van anderen, maar ook aan die van jezelf. En daarbij leg je de lat vaak erg hoog. Eigenlijk sta je altijd ‘aan’ en nooit eens in de ruststand, terwijl juist die ontspanning zo belangrijk is om je lichaam weer te laten herstellen. Als je je lichaam als het ware weer ‘reset’ zodat alle blokkades die door al die drukte en stress in je lichaam zijn ontstaan, kun je élk goed voornemen aan!

  Ontspanning is zó belangrijk
  Start dit jaar dan ook door regelmatig die ontspanning voor jezelf op te zoeken. Shiatsu kan daar goed bij helpen. Bij deze Japanse manuele therapie wordt druk op de acupunctuurpunten in je lichaam uitgeoefend. Deze punten liggen op een netwerk van energiebanen en staan in verbinding met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen en klieren. ‘Tijdens de behandeling wordt de energiestroom in je lichaam gestimuleerd, waardoor je energie weer vrij kan stromen en blokkades verdwijnen’, legt Shiatsutherapeut Anna Bron uit. ‘Eventuele (pijn)klachten in je lichaam verminderen of verdwijnen. Naast Shiatsu maak ik ook gebruik van massagetherapie. Door een rustige massage met de juiste, lichte druk worden er sensoren geprikkeld die ontstekingsremmende en pijnreducerende signalen naar de spiercellen sturen. Je lichaam ontspant én krijg weer energie. Gun jezelf regelmatig die ontspanning. Het zorgt ervoor dat je lichaam kan herstellen waardoor je alles veel beter aankunt!’

  Bij Manuele praktijk Anna kun je terecht voor de behandeling van diverse klachten. De behandelingen werken stressverlagend, helpen tegen pijn en ondersteunen je algemene gezondheid. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen (gedeeltelijk) vanuit het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply