Rate this post
 • Wat zeg je?
  Rate this post

  Wees eens eerlijk: hoe vaak vraag jij de ander om een zin te herhalen? Of hoe vaak komt het voor dat je een antwoord geeft dat nergens op slaat omdat je de vraag gewoon verkeerd verstaan hebt? Stop met ontkennen dat je gehoor achteruitgaat. Dat is namelijk helemaal geen schande. Er niets aan doen echter wel!

  Wij mensen zijn ijdel. We willen wel graag ouder worden, maar natuurlijk niet als zodanig gezien worden. Een gehoorprobleem wordt daarom al gauw voor lief genomen. Je wilt immers nog niet afhankelijk worden van een gehoorapparaat, want daar word je meteen zo oud van. En toch bereik je daar precies het tegenovergestelde mee. Gehoorverlies sluipt er vaak langzaam in. In veel gevallen heeft jouw omgeving het eerder in de gaten dan jij. Zelf kun je het merken omdat je steeds minder goed kunt deelnemen aan discussies. En nu juist dáárdoor word je door je omgeving eerder ‘oud’ gevonden.

  Definitief gehoorverlies
  Maar er is misschien wel een nóg belangrijkere reden om niet te lang met een gehoorprobleem rond te lopen. Zolang je hersenen niet meer getraind worden om te verstaan, verliezen ze dat vermogen voorgoed. Dat revalideer je niet meer. Het is dus niet te vergelijken met wanneer je minder scherp gaat zien. Met een bril met glazen van de juiste sterkte is dat probleem snel opgelost. Zelfs als je de aanschaf van een bril jarenlang hebt uitgesteld. Bij het gehoor is dat anders en daarom is het ook zo jammer dat veel mensen de stap om hier iets aan te laten doen in veel gevallen té lang uitstellen. Dan is het vermogen om te verstaan namelijk al definitief verslechterd.

  ‘Onzichtbare’ oplossingen
  ‘Een gehoorprobleem is een handicap’, geeft Erik Lodewijk van Hoorbegrip Haarlem & Haarlemmermeer meteen toe. ‘Maar de oplossing daarentegen niet! Veel mensen hebben ook nog steeds visioenen van grote, duidelijk zichtbare gehoorapparaten. Maar tegenwoordig is er zoveel meer op de markt. Er zijn bijvoorbeeld al hoortoestellen die helemaal in je gehoorgang zitten en door je omgeving dus niet gezien worden. Omdat wij niet merkgebonden zijn, kunnen we ook daadwerkelijk de beste oplossing voor jouw gehoorprobleem vinden, zodat jij weer optimaal mee kunt doen aan het sociale leven. Dat wil toch iedereen?’

  Wist je dat …
  … 1 op de 10 mensen problemen met horen heeft?
  … mensen gemiddeld 7 jaar wachten met het zoeken naar een oplossing voor hun hoorprobleem?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply