Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat zit er achter het gedrag van je kind?
  Rate this post

  Is jouw kind vaak boos of verdrietig? Heeft het een negatief zelfbeeld, leerproblemen of bijvoorbeeld faalangst? Weet je niet wat er aan de hand is? Er zijn allerlei oorzaken waarom jouw kind niet lekker in zijn vel kan zitten.

  Kinderen vinden het vaak moeilijk om gevoelens onder woorden te brengen. Dan vertellen ze niet waarom ze bijvoorbeeld boos, angstig of verdrietig zijn. Het kan zijn dat ze niet goed weten wat er van ze verwacht wordt of dat ze zich onbegrepen voelen. Dat geeft de kinderen zelf, hun ouder, en andere mensen die belangrijk voor ze zijn, vaak een machteloos gevoel. Dan kan een kindercoach uitleg en advies hierover geven.

  Kijken naar kwaliteiten
  Kindercoach Annemieke de Jong-Dijkshoorn begeleidt kinderen tussen ruwweg 8 en 16 jaar en hun ouders: ‘Ik coach eigenlijk niet zozeer op het gedrag dat het kind mij laat zien, maar op de persoonlijkheid, zodat het gedrag kan veranderen. Je kan namelijk een probleem hebben, maar je bént niet je probleem. Ik kijk dan ook naar de kwaliteiten die het kind heeft, en niet naar de tekortkomingen. Je kunt leren om de regie over je gevoelens aan te passen, zodat je stappen kunt zetten. Ik ben daarbij eerlijk en duidelijk, maar bewaak ook de grenzen. Ik zeg weleens voor de grap tegen kinderen: ‘Ik geef je liefdevol een schop onder je kont.’

  ‘Meestal zijn de ouders aanwezig bij de gesprekken. Ook heb ik met hen gesprekken, zodat zij handvaten krijgen. Mijn begeleiding is resultaatgericht en kortdurend: na enkele gesprekken met het kind is er vaak al resultaat.’

  Annemieke: ‘Ik werk veel met NLP en de MatriXmethode: praktische methodes om inzicht te krijgen in je eigen communicatie en om vervelende gevoelens achter je te laten. Het is daarbij niet nodig om uitgebreid in iemands verleden te gaan graven. Door de juiste vragen te stellen, kan ik tot de kern van het probleem komen. Met NLP leer je om doelen te stellen en je eigen keuzes te maken.’

   

  ‘Duidelijke, open aanpak’

  Ik ben bij Annemieke geweest voor de cursus ‘opvoeden in vertrouwen’ en ook voor coaching van mijn dochter (15). Mooi om te zien hoe goed het mijn dochter heeft geholpen om door een moeilijke periode heen te komen. Een duidelijke, open aanpak, gericht op de oorzaak. Wat ik tijdens de cursus heb geleerd, pas ik nog dagelijks toe, zowel thuis als op mijn werk. En ik zal blijven doorgaan hiermee! Ik ben dankbaar dat we bij Annemieke terecht zijn gekomen. Zo’n lief mens die de wereld weer een beetje mooier maakt!

  Marianne

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply