fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat zout kan doen voor je huid

  Wanneer je kampt met huidproblemen zul je, tijdens een vakantie aan zee, vast weleens de heilzame werking van zout hebben ervaren. Je huidklachten verminderen en je merkt dat je huid rustiger wordt.

  De heilzame werking van zout voor de huid is al heel lang bekend door het kuren in de Dode Zee. Ditzelfde effect werd ontdekt in zoutgrotten en -mijnen. Met zouttherapie, ook bekend als halotherapie, zijn de helende krachten van zout nu ook dicht bij huis beschikbaar. Deze moderne, 100% natuurlijke en medicijnvrije behandelwijze bootst het natuurlijke microklimaat uit de mediterrane zoutmijnen na. Klachten als psoriasis, eczeem en hooikoorts, maar ook astma, COPD en bronchitis, verminderen vaak aanzienlijk en verdwijnen soms voor langere tijd.
  Hoe gaat het in zijn werk? In een speciale ruimte zijn de wanden en vloeren bedekt met een laag zout. Een halogenerator vermaalt en verstuift minuscule zoutdeeltjes in de lucht om het natuurlijke klimaat uit de mediterrane zoutgrotten na te bootsen. Deze zoutdeeltjes kunnen nu gemakkelijk worden ingeademd tot diep in de longen en sinussen en zorgen zo voor het heilzame effect van zouttherapie.

  Bij een aangename temperatuur, een ontspannen muziekje én liggend op een luie stoel verblijf je gewoon met je kleren aan maximaal een uur in deze ruimte. Halotherapie is ook prima geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Elke zaterdag is er een speciaal kinderuurtje bij Zoutgrot Zeeland, waarbij de kinderen tijdens het verblijf in de zoutgrot lekker kunnen spelen en niet stil hoeven te zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply