Rate this post
 • Waterwratjes en andere ongemakken
  Rate this post

  Het lijkt erop alsof er een golf van ­waterwratjes door het land gaat, want ik word overspoeld door kinderen met waterwratjes.

  Waterwratjes ontstaan door een virus. Ze zijn besmettelijk door het vocht dat in de wratjes zit. Ze verdwijnen meestal vanzelf, maar dat kan wel een poosje duren. Soms zitten ze op heel vervelende plekken, en dan kan het kind er last van hebben. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, en afhankelijk van de locatie heeft het kind er dus meer of minder last van. Ik zie ze vaak op de romp, of in het halsgebied bij kinderen. Voordat ze gaan verdwijnen, worden ze meestal eerst groot en rood, soms gaan ze open, komt er vocht uit en kunnen ze gaan ontsteken. Om dit proces wat te versnellen, en om de weerstand van het kind te verhogen zodat er niet nog meer bijkomen, en het dus voor het kind wat minder belastend te maken, kun je naar de homeopaat gaan.

  Geschiedenis
  Waar ik, als homeopaat, dan naar kijk is uiteraard naar de locatie van de wratjes. Soms zitten ze namelijk vooral aan de linker- of rechterkant van het lichaam. Maar ook, heel belangrijk: sinds wanneer het kind er last van heeft. Was er een duidelijke aanleiding? Werd er een beroep gedaan op de lichamelijke of geestelijke weerstand van het kind? Aan de hand van het totale beeld kies ik een homeopathisch medicijn. Ik wil dus ook weten hoe de eetlust is, het slaappatroon, en de gemoedstoestand van het kind. Maar ook hoe de reactie was op de kindervaccinaties, want ook dan wordt er een beroep gedaan op de weerstand. Het is allemaal van belang voor de keuze van het middel.

  Andere huidklachten
  Wist je trouwens dat je ook met andere huidklachten of eczeem bij mij terecht kunt? Ik ga dan samen met jou proberen in kaart te brengen sinds wanneer de klachten bestaan, en ik sta uitgebreid stil bij hoe je de klacht ervaart. Misschien kun je aangeven waardoor de klachten verbeteren of misschien juist verergeren. Of de huid jeukt, droog is, reageert op water, warmte, koude, of het rood is, of het een vochtige uitslag of eczeem is.

  Een intake duurt ongeveer 1,5 uur omdat er veel meer aan de orde komt dan alleen de hoofdklacht. Je krijgt de gelegenheid jouw verhaal te vertellen. Ik luister en stel vragen als het me niet helemaal duidelijk is, of als ik nog meer wil weten. Op mijn website kun je ervaringen lezen van mensen die een homeopathische behandeling hebben gehad. Soms zijn 2 of 3 behandelingen genoeg, en soms duurt het wat langer. Dit hangt onder andere af van hoe lang de klachten al bestaan.

  Mocht je interesse hebben of willen weten of homeopathie ook iets voor jou of jouw kind kan betekenen, dan kun je contact opnemen met mij. Mijn consulten worden vergoed uit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply