Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De Wav-e EMS training

  Heb jij ook zo’n hekel aan de sportschool? En kom je er het liefst zo min mogelijk? Of heb je het altijd zo druk dat je echt geen tijd kunt vrijmaken om voldoende te sporten? Vanaf nu is dat geen excuus meer! Je kunt je nu fit voelen en het lichaam creëren dat je wilt in slechts een fractie van de tijd.

  De oplossing is de Wav-e EMS training, dé revolutie op het gebied van fitness! We vroegen Connie van der Putten, eigenaresse van Wav-e for ladies Lekkerkerk, wat EMS training nou precies inhoudt.

  ‘EMS training wordt al jarenlang gebruikt in de medische wereld. Voornamelijk door fysiotherapeuten en revalidatiecentra. Deze methode zorgt ervoor dat je de spiergroepen op de rug, armen, borst, buik en benen tegelijkertijd kunt trainen. EMS training stimuleert ook het dubbele aantal spiervezels ten opzichte van klassieke isotone krachttraining. Hierbij wordt gebruikgemaakt van elektrische stimulatie door middel van een groot aantal elektroden die verwerkt zijn in een modern en comfortabel pak. Deze worden vervolgens aangebracht op een speciaal hiervoor ontworpen set onderkleding en via bluetooth verbonden met de trainingsterminal, een scherm waarop verschillende oefeningen worden doorlopen.’

  Optimaal effect
  De ongevaarlijke, laagfrequente stroomimpulsen zijn globaal vergelijkbaar met de elektrische impulsen die ons centrale zenuwstelsel inzet ter controle van onze spieracties. Voor onze spieren maakt het vrijwel geen verschil of de impulsen komen van ons eigen zenuwstelsel of van een EMS toestel zoals Wav-e. Het grote voordeel van EMS training ten opzichte van normale trainingsvormen is dat een veel hoger percentage van de spiervezels gelijktijdig wordt aangespannen. Tot meer dan 90% bij iedere aanspanning!
  In tegenstelling tot normale krachttraining worden ook de dieperliggende spieren aangesproken die op de traditionele manier heel lastig te trainen zijn. Hierdoor is de training vele malen intensiever en effectiever dan normale krachttraining. Het creëert de effecten en voordelen van een High Intensity Training (HIT), zonder de hoge belasting van het lichaam dus ook de negatieve impact op de gewrichten en gewrichtsbanden wordt voorkomen.
  De voornaamste reden dat er zoveel animo is voor de Wav-e is het aantal verschillende programma’s dat Wav-e EMS biedt waardoor de doelgroep zeer breed is. Voor veel doelstellingen biedt Wav-e een programma. Denk hierbij aan spieropbouw, vetverbranding, rugpijn, energie en anti-cellulitis ’
  Korte, maar intense training
  Tijdens een EMS training worden de acht grote spiergroepen in een keer tegelijkertijd getraind. In combinatie met de hoge intensiteit betekent dit een training van meerdere uren teruggebracht kan worden naar slechts 15 minuten. Inclusief omkleden sta je binnen een half uur alweer buiten en heb je een volledige training afgerond.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply