Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waxen? Doet dat geen pijn?
  Rate this post

  In de zomer, met hoge temperaturen, wil je natuurlijk lekker kunnen rondlopen in een rokje. Dan is het wel handig als je benen haarvrij zijn! Waxen biedt veel voordelen in vergelijking met andere ontharingsmethodes, zoals scheren of het gebruik van een ontharingscrème. Na het waxen voelt je huid zacht als zijde en blijft deze veel langer glad. Ook heb je geen last van stoppeltjes, jeuk of andere ongemakken.

  De vraag die dan waarschijnlijk op je lippen brandt, is of het waxen pijn doet. Hoewel het vooral de eerste keer niet het meest prettige gevoel is, kan ik er dankzij de juiste technieken en ervaring gelukkig wel voor zorgen dat je hier zo min mogelijk last van hebt. Ik gebruik daarom ook wax van Perron Rigot. Dit is een hypoallergene wax die zacht voor de huid is, alle haartjes inkapselt en niet aan de huid kleeft. Hierdoor is het waxen minder pijnlijk en niet schadelijk voor de huid.

  Hoe vaak waxen?
  Hoe lang het vervolgens duurt voor het weer tijd is voor je volgende waxbehandeling, verschilt per persoon, maar als gemiddelde geldt hiervoor vier weken. Dit komt doordat de haartjes niet allemaal tegelijk groeien. Zo kan een deel tijdelijk geen enkele groeiactiviteit vertonen, terwijl andere haartjes nog te kort zijn om te waxen. Daardoor kan het voorkomen dat je een week na de eerste waxbehandeling weer wat haartjes ziet. Regelmatig waxen zorgt voor een gelijkmatige haargroei en dus een beter resultaat. Dit merk je meestal al na drie tot vier behandelingen.

  Discreet en hygiënisch
  Waxen is natuurlijk een intieme aangelegenheid. Mocht je langskomen voor je eerste Brazilian Wax, laat me dat dan gerust even van tevoren weten. Ik zal dan wat extra tijd inplannen om ervoor te zorgen je je helemaal op je gemak voelt. Veel mensen vinden het prettig om voor het waxen thuis nog even te douchen (tot 1 uur voor je behandeling), maar als je daar geen tijd voor hebt, kun je je altijd bij Waxclusive nog even opfrissen. De ideale haarlengte voor je waxbehandeling is tussen de 0,5 en 1,5 centimeter. Dit betekent dat je na je laatste keer scheren of ontharen minimaal 2 weken moet wachten voordat je kunt beginnen met waxen. Dan zijn de meeste haartjes lang genoeg om te kunnen waxen en kun je genieten van een glad resultaat! Vergeet niet om te trimmen voor je bezoek, mocht dat nodig zijn. Als de haartjes korter zijn dan 0,5 centimeter, raad ik aan om nog even te wachten met waxen. Mocht je twijfelen, bel dat gerust even om te overleggen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply