Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hebben we alles nou?

  Misschien klinkt het vreemd, maar je kunt het beste uitgerust op vakantie gaan. Wanneer je met stress vertrekt, kun je ervan op aan dat de autoreis gepaard gaat met ruzie en misschien zelfs dat je de eerste dagen van de vakantie nodig hebt om tot rust te komen… Zonde en niet nodig.

  Maar bedenk ook eens waar je je nou eigenlijk druk over maakt… Ben je bang dat je iets vergeet? De meeste dingen die je kunt vergeten zijn desnoods aan te schaffen op je vakantiebestemming en veel dingen kun je eigenlijk best twee weekjes missen. Wat je echt per se moet meenemen, zijn ­reisdocumenten, medicijnen en geld (en, in geval van een baby ook de luiertas natuurlijk). Wat is het ergste dat kan gebeuren als je iets vergeet in te pakken? Relax en ga lekker uitgerust op weg. Het is vakantie: het hoeft niet perfect.

  Hoe gaat het bij jullie thuis? Loopt iedereen door elkaar om de koffers in te pakken? De één haalt de kasten overhoop en de ander zoekt naarstig haar badpak. Wat er uiteindelijk precies wordt ingepakt is niet helemaal duidelijk omdat de kinderen achter je rug om de met zorg gevulde koffers weer plunderen.
  Is er een manier om rustig de boel vakantieklaar te krijgen? Ja hoor: laat de kinderen zelf inpakken. WAT?!? Ja echt! Ga zitten op de grond met je lijst (zie de checklist) en voor elk kind een vouwkrat of koffer. ‘Pietje, pak maar 10 paar sokken. Marietje, pak vier jurkjes.’ De kinderen gaan op zoek en alles wat ze terugbrengen, schrijf je op de lijst en pak je in hun koffer. De kinderen voelen zich betrokken bij de voor­bereidingen en jij ‘bewaakt’ de koffers. Zo weet je zeker dat ze niet weer worden uitgepakt door de helpende handjes.

  Professional organizer
  Misschien kun je wel wat hulp gebruiken om je organisatietalenten te ontplooien zodat je snel makkelijk alles kunt vinden. Niet door heel veel weg te doen, maar door samen met een professional organizer een systeem te bedenken waardoor jij je spullen zo kunt opbergen dat je je weer prettig voelt in je eigen omgeving. Ik help je prioriteiten te stellen en keuzes te maken rond tijd, ruimte, financiën, administratie en huishouden.
  Inpakken voor de vakantie wordt helemaal makkelijk als alles precies ligt waar jij vindt dat het hoort te liggen.

  Checklist
  Om relaxed op reis te gaan, is het verstandig om tijdig te beginnen met je voorbereidingen.
  – Zorg ruim op tijd voor geldige reisdocumenten. Dat hoeft niet vlak van tevoren.
  – Verzeker je er ook van dat de huisdieren goede opvang hebben.
  – Maak eenmalig een lijst met wat er mee moet per persoon. Deze kun je elk jaar weer aanvullen, wijzigen en uitprinten.
  – Schrijf op de lijst niet alleen dat de T-shirts van Pietje zijn ingepakt, maar ook hoeveel. Dan hoef je niet weer uit te pakken als je niet zeker weet of het er wel genoeg zijn.
  – Als je er erg tegenop ziet om al die was te moeten doen wanneer je weer terug bent, zorg dan dat de kinderen kleren meenemen die na de vakantie weg kunnen. Zó in de textielbak of na het wassen doorgeven aan iemand anders. Misschien neem je ze niet eens meer mee naar huis. In ieder geval is er dan helemaal geen haast om de kleren te wassen.
  – Doe flessen zeep en shampoo in een plastic bak met goed sluitend deksel. Dan wordt er niets geplet tijdens het vervoer. En mocht een fles toch gaan lekken, dan blijft de schade beperkt tot de plastic bak.
  – Verpak sokken, onderbroeken, bh’s en badkleding per soort en persoon in waszakken. Zo blijven ze de hele vakantie bij elkaar en weet je meteen welke nog schoon zijn.
  – Als alles is ingepakt, mogen de kinderen zelf de rest van de ruimte die ze in hun koffer hebben nog vullen met wat ze verder willen meenemen. Houd er wel rekening mee dat de toilettas er nog bij moet! Want die komt natuurlijk pas op het laatst.

  Succes met de voorbereidingen, maar vooral een heerlijke, ontspannen vakantie gewenst!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply