Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘We hebben gefaald en dat doet pijn’
  Rate this post

  We wisten allebei dat dit huwelijk niet lang meer zou standhouden. Ruzies werden afgewisseld met dagenlang zwijgen. We hebben heus wel geprobeerd om er samen nog iets van te maken. Een weekendje weg, uit eten, zelfs relatietherapie. Maar het mocht niet baten: de koek was echt op.

  Ik wens niemand een scheiding toe, want het is een onzekere en verdrietige tijd die tonnen energie kost. Toen we trouwden beloofden we voor altijd bij elkaar te blijven. Toen onze jongens geboren werden, voelde dit als een bezegeling van onze liefde. Ze zouden opgroeien in een harmonieus gezin. Daarin hebben we gefaald en dat doet pijn. Helaas kunnen we er niks meer aan veranderen. Het enige wat we konden doen was proberen om alles zo goed mogelijk voor onze kinderen te regelen en ervoor te zorgen dat we allemaal een rustige toekomst tegemoet konden gaan.

  We hebben gekozen voor een mediator die goed staat aangeschreven en die de kinderen voorop stelt. Dat was wel even zoeken, maar toen we in gesprek met Ron kwamen, voelde het gelijk goed. Natuurlijk kost mediation geld, maar het is wat ons betreft iedere euro waard geweest. Ron heeft voor ons alle belangrijke zaken geregeld: de financiën, maar ook de zorgverdeling, school en wonen. Dit geeft rust en duidelijkheid voor de jongens en dat is precies wat ze nodig hebben.

  Inmiddels zijn we een jaar verder. De jongens vinden de wisselingen tussen mij en hun vader nog best lastig, maar dat is logisch. Ik hoor van andere ouders dat dit steeds meer zal wennen en daar houd ik me aan vast. Zelf probeer ik zoveel mogelijk te genieten van mijn vrijheid. Als de jongens bij hun vader zijn, ga ik regelmatig een paar dagen weg. Lekker wandelen of met vriendinnen op een stedentrip. En hun vader neemt op vrijdagmiddag vaak vrij van kantoor, zodat hij de jongens op tijd kan ophalen en ze iets leuks kunnen doen.

  – Jeanette (44)

  Een solide basis voor de toekomst
  Ron Teiwes: ‘Het is van groot belang dat je een mediator goed en zorgvuldig uitkiest. Let op de kwaliteiten en speerpunten die de mediator aanbiedt. Beide partijen moeten een solide basis voor hun nieuwe toekomst hebben. Zonder deze basis, is het vragen om problemen. Ik ben aangesloten bij de MFN (Mediators Federatie Nederland) en ben tevens gespecialiseerd in de financiën rond een echtscheiding. Daarnaast heb ik twaalf jaar ervaring in het schrijven van ouderschapsplannen. Zijn er kinderen in het spel? Ik ga echt óp de stoel van het kind zitten. Wat dient er geregeld te worden met betrekking tot vakanties of school? Het kind staat centraal. Sommige mediators hebben een laag uurtarief. Dat kan mensen aanspreken. Maar hou goed in je achterhoofd, dat je met dit lage tarief veel ellende in huis kunt halen. Laat dit dus niet leidend zijn.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply