Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • “We geven klanten iets moois en nieuws”
  Rate this post

  Monique Tijssen is al heel wat jaren piercer in haar eigen studio Piercing en Tattoo Belle Nouvelle. Maar daarvoor was ze verpleegkundige. Hoe kwam ze op het idee om een totaal andere carrière te be­ginnen? We stelden Monique een paar vragen.

  Naam: Monique Tijssen
  Leeftijd: 45 jaar
  Eigenaresse:
  Piercing en Tattoo Belle Nouvelle

  Hoe kwam je in dit vak terecht?
  ‘Ik was eerder verpleegkundige, en in het dorp waar ik toen woonde, kreeg ik de vraag van een moeder of ik een navelpiercing wilde zetten bij haar dochter. Als verpleegkundige was ik immers gewend om met naalden om te gaan, dus een verpleegkundige uit het eigen dorp was vertrouwd. Ze zag het niet zitten om haar dochter in haar eentje naar de grote stad te sturen. Ik heb die dochter weliswaar geen piercing gegeven, maar toen ik later nóg zo’n verzoek kreeg, ben ik op het vliegtuig gestapt en heb ik een opleiding tot piercer gevolgd. Ik heb toen mijn baan als verpleegkundige opgezegd en ben een kleine studio in Hapert begonnen, waar ik navel- en wenkbrauwpiercings zette. Dat was 18 jaar geleden. Mijn klanten waren dankbaar en vroegen me om ook ‘full body’ piercings te zetten.

  Nou, ik vond het werk zó leuk, dat ik weer naar Engeland ben gegaan voor een aanvullende opleiding. In februari 2002 is de studio verhuisd naar Eindhoven.’

  Heb je geen spijt van deze carrièreswitch?
  ‘Nee, want in de eerste jaren van mijn studio kreeg ik ook twee dochters die ik ruime tijd en aandacht kon geven, en dat was misschien niet zo geweest als ik verpleegkundige was gebleven. Natuurlijk is het opzetten en hebben van een eigen zaak ook hard werken, maar ik heb toch het idee dat ik meer tijd heb voor mezelf en mijn gezin.’

  Wat vind je zo leuk aan dit werk?
  ‘De bedrijfsnaam zegt het al: ‘mooi’ en ‘nieuw’. We geven klanten iets moois en nieuws. Achter elk sieraad zit een mens met een eigen en bijzonder verhaal. Dat maakt het geweldig om dit werk te doen.’

  Kun je ook tatoeëren?
  ‘Toen ik als piercer werkte, heb ik ook een opleiding tot tatoeëerder gevolgd en ben ik gaan tatoeëren, maar door een vervelende elleboogblessure kon ik dat al vrij snel niet meer doen, dus daarom heb ik een tatoeëerder in dienst genomen, en die werkt al 18 jaar bij mij. Inmiddels zijn er ook een tweede piercer en een medewerker voor het weekend.’

  Wat zijn je toekomstplannen?
  ‘Doorgaan op de huidige manier. Ik heb er wel eens aan gedacht om een keten op te zetten, maar dan zou ik de controle uit handen moeten geven, en dat wil ik niet. Zoals het nu gaat, gaat het goed en de klanten zijn tevreden. Dat is voor mij genoeg.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply