Rate this post
 • We hebben niet zoveel nodig
  Rate this post

  Gewoon Speciaal is dé rubriek om het alledaagse leven in het zonnetje te zetten. Om te bedenken dat vakanties, evenementen en grote belevenissen niet altijd bepalend hoeven te zijn in ons dagelijkse geluk. Hier lees je inspirerende verhalen van anderen of over één specifiek onderwerp. Een leesmoment om even stil te staan bij de manieren waarop we nou juist het ‘gewone’ leven een beetje leuker maken. We moeten er immers zelf wat van maken!

  Dagelijks geluk is niet vanzelfsprekend. We hebben op dit moment met een oorlog te maken die dichterbij is dan velen van ons eerder hebben ervaren. Het werpt vragen op die betrekking hebben tot deze rubriek. Kunnen we in tijden van ellende nog genieten van mooie dingen? Is het gepast om op enthousiaste wijze onze eigen positieve verhalen te delen en momenten vieren?

  Er zijn verdeelde meningen over dit onderwerp. Het huidige nieuws- en medialandschap maakt dat velen in Nederland zich extra betrokken voelen bij de oorlog in Oekraïne. Ondertussen weten we ook dat er helaas dagelijks over de hele wereld veel leed is. Dit is geen nieuw gegeven. Gelukkig zijn er daarnaast ook veel positieve initiatieven om mensen te helpen. We doen wat we kunnen voor anderen, ieder op een eigen manier. In ‘Gewoon Speciaal’ blijft dit de focus. De verhalen van jou en mij, om juist de positiviteit te verspreiden die we zo hard nodig hebben.

  De wereld draait door
  Wat er ook gaande is om ons heen, een ieder zijn persoonlijke leven gaat ondertussen door. Ook jij zit misschien wel eens zuchtend op de bank… Omgaan met tegenslagen is niet altijd gemakkelijk. Soms kan het fijn zijn om je eigen momenten van geluk te creëren. Het horen, lezen en zien van de verhalen van anderen kan daarbij misschien helpen.

  Yes! Om naar uit te kijken
  Het is heerlijk om ergens naartoe te leven en naar uit te kijken! We hebben ons hierbij al leren aanpassen. Door de onzekerheden van Covid-besmettingen en de regels daaromheen zijn we al wel flexibeler geworden. Veel evenementen werden uitgesteld en met de hele familie samenkomen was lastig. Hoe fijn het ook is dat dit weer kan: de afgelopen tijd heeft ons ook geleerd om uit te kijken naar kleinere momenten. Het is een mooie reminder dat we eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebben en dat er kracht zit in het genieten van de ‘gewone’ momenten tussendoor.

  Een lekkere wandeling door het bos of heerlijk met een boek op de bank. In plaats van een dagje pretpark eens lekker naar dat speeltuintje om de hoek. Voor kinderen vaak net zo leuk! Met alleen een voetbal of een fiets en vooral met jouw aandacht erbij! Ook dit kunnen herinneringen voor het leven zijn.

  Nu is het de tijd om vrolijk te worden van het zonnetje dat om de hoek komt kijken, terwijl de voorjaarsbloemen oppoppen en de straten weer kleurrijker ogen.

  Heb jij weleens nagedacht over jouw alledaagse geluksmomenten? Misschien kun jij intens genieten van een rustig kopje thee voordat je aan de dag begint of zet jij graag een extra bloemetje op tafel. En ja, ook als er geen bezoek langskomt. Gewoon omdat jij er zelf blij van wordt! Ook dit zijn prachtige momenten om naar uit te kijken.

  Een stukje inspiratie
  Een verhaal ter inspiratie is dat van moeder en dochter Susanne en Aimée. Zij geven een aantal voorbeelden van de geluksmomenten die zij creëren. Daar zijn ze namelijk best creatief in!

  Zo organiseren zij graag themadagen of -avonden. Niet alleen voor verjaardagen, tijdens de Kerst of Pasen, maar ook tussendoor, gewoon omdat het kan. Zo was er de Hawaii themadag; een mooie gelegenheid voor het maken van bloemenkransen en frisse zomerdrankjes. Op dit moment staat er een Spaanse avond op de planning. Met vrolijke matching schorten, samen de keuken in, de woonkamer versieren, de tafel mooi opmaken en natuurlijk meerdere gangen Spaanse gerechten klaarmaken.

  Iedereen is anders
  Bij zo’n thema-avond doet iedereen in huis wat. Waar Aimée creatief is, graag versieringen maakt en een bijzonder diner bedenkt, vindt haar broer Duco het juist leuk om te gamen. Het is dus een iets grotere uitdaging om hem ook voor ‘het gekozen thema’ enthousiast te krijgen. Gelukkig zijn oplossingen altijd te bedenken! Zo speelt Duco graag Minecraft, een spel waarin je bouwt met blokken. Snij de groenten dus eens in vierkantjes in plaats van ronde plakken én voilà: ineens is het ook voor hem geweldig om een bord mooi op te maken!

  Er is van alles te bedenken, als je er maar voor openstaat. Matrassen in de woonkamer en een logeerpartijtje houden met het gezin. Of, toen helaas alles nog dicht was, muziek aan en een huiskamer-dansfeestje houden. Stiekem is dat nu nog steeds ontzettend leuk! En ja, leuke dingen doen kan trouwens ook gewoon met je vrienden of vriendinnen. Wel of geen kinderen: het is eigenlijk altijd een goed idee om een feestje van je dag te maken! Dit kan voor iedereen op zijn eigen manier. Samen kunnen we elkaar natuurlijk inspireren en motiveren, maar uiteindelijk weet jij zelf het beste waar jij blij van wordt. Ga daar dus lekker voor!

  Tijd maken is tijd winnen
  Denk je nu ‘Hier heb ik het toch veel te druk voor…’? Vaak is dat niet eens het geval! Ben je met een gezin? Dan is een avondje uit eten voor kinderen toch vaak wel lang stil zitten. Organiseer je dit zelf thuis? Hierdoor heb je het dan tijdens de voorbereiding met zijn allen al leuk en waardeer je het moment extra wanneer je gezellig samen aan tafel zit. Je hoeft daarna niet meer op pad en je kunt de hele avond timen zoals het jullie uitkomt.

  Doe je mee?
  Laten we elkaar uitdagen om iedere, eigenlijk ‘gewone dag’, een beetje speciaal te maken. Creëer jouw leuke momenten en geniet van de kleine dingen tussendoor. Denk daarbij ook aan een ander, glimlach eens naar een vreemde en geef wat vaker een complimentje. Ook wanneer er niets ‘speciaals’ op de planning staat, kunnen we uitkijken naar morgen! Zoals het bakken van de cakejes op de foto. Ze zorgen voor een gezellige middag én met een grote glimlach weet Aimée ze daarna ook nog eens te verkopen om de opbrengst aan een goed doel te doneren.

  Wat ga jij morgen doen?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply