Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘We hebben hulp nodig, maar dat kunnen we niet betalen’
    Rate this post

    Willemijn (34): ‘Vier maanden geleden is mijn vriend werkloos thuis komen te zitten. Zijn inkomen is hierdoor sterk gedaald, terwijl de stapel rekeningen alleen maar groeit. Inmiddels durven we er beiden niet meer naar te kijken, want het is glashelder dat onze bankrekening al die rekeningen niet aankan… Ik lig er ‘s nachts wakker van en mijn vriend doet aan struisvogelpolitiek. Ik realiseer me dat we hulp nodig hebben, maar daar hebben we dus geen geld voor. Wat nu?’

    Deze situatie komt vaak voor. Door een verandering in de leefsituatie, zoals baanverlies of een scheiding, kun je de controle over je financiële situatie kwijtraken. Dit gaat vaak sneller dan je denkt, met alle gevolgen van dien. Als budgetcoach kan ik je begeleiden bij het in kaart brengen en verbeteren van jullie financiële situatie. Ik bied twee trajecten: budgetbegeleiding en budgetcoaching.

    Oké, dat klinkt goed. Maar we hebben ­financiële problemen, dan kunnen we dat toch nooit betalen?
    Tijdens het begeleidingstraject gaan we samen kijken waar jullie kunnen besparen. Deze besparingen zijn niet van de ene op de andere dag merkbaar, maar in de loop van het traject merk je dat je weer ruimte in de portemonnee krijgt. De facturatie van de begeleiding wordt daarop aangepast. Dit gebeurt dus niet vooraf, maar tijdens het traject.

    Wat is het verschil tussen begeleiding en coaching?
    Het begeleidingstraject is een vast traject van 4 maanden met circa 10 uren persoonlijke begeleiding. We gaan dieper in op jullie persoonlijke situatie en we maken een helder overzicht van de inkomsten en uitgaven. Dit is een standaard werkwijze die meestal voldoende is. Als tijdens het begeleidingstraject blijkt dat er bepaalde zaken blijven misgaan, dan kan ik jullie daar specifieke hulp bij bieden in de vorm van coaching. Die kan bestaan uit één sessie of meerdere sessies, of je kunt een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten.

    Wat kunnen we beter doen: sparen of lenen?
    Als je eenmaal een gezonde financiële situatie hebt, is het verstandig om te gaan sparen. Zo bouw je een buffer op voor onvoorziene omstandigheden. Bovendien ontvang je rente over je spaargeld. Geld lenen kost alleen maar geld, dus dat zou ik zeker niet adviseren.

    Heb je tips waarmee wij controle houden over onze inkomsten en uitgaven?
    Ja! Het begeleidings- en het coachingstraject zitten vol met goede adviezen en tips, zodat jullie ook in de toekomst kunnen zorgen voor een gezonde financiële situatie. Zonder hulp van mij!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply