Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • We moeten rennen, springen, vliegen …
  Rate this post

  Je hoort van alle kanten hoe goed het is om te bewegen en dat het, juist nu, van groot belang is voor je gezondheid. Je gepensioneerde schoonmoeder raakt niet uitgepraat over hoe goed die uren wandelen haar doen. Maar ja, zij heeft makkelijk praten. Doordeweeks ben jij elke dag aan het werk, op zaterdag heb je altijd wel iets te doen en zondags sta je naar de sportwedstrijd van je kind te kijken. Tijd voor je eigen beweegmoment is ver te zoeken. Af en toe doe je nog een loze poging om een uurtje te gaan squashen met die ene vriend of vriendin… Maar het komt er simpelweg niet van.

  Dan maar niets doen? Dat is wat er vaak gebeurt, terwijl dat helemaal niet hoeft. Want ondanks dat veel mensen inderdaad weinig tijd hebben om te trainen, heeft iedereen altijd wel een beetje tijd. Een halfuurtje op vrijdagavond, nog even voor je werk, of zelfs tijdens je lunchpauze. Meer dan dat is niet nodig. Het lijkt misschien te kort, want naast dat je traint moet je ook nog je tas inpakken, je omkleden en je douchen. Je wilt ook niet met het shampoo nog druipend van je hoofd terug naar het kantoor moeten rennen. Maar wat nou als je jezelf die tijd kon besparen?

  Deel van je dag
  Het zou het beste zijn als je trainen net zo makkelijk kon doen als elk ander onderdeel van je dag. Daarom kun je bij fit20 terecht wanneer het jou uitkomt. De naam verklapt het al: je focust je twintig minuten op een effectieve trainingssessie. Hierbij wordt er gelet op de juiste techniek, waardoor je tijdens de langzame oefeningen toch het meeste uit je spieren haalt. Geen zorgen: je wordt kundig ondersteund door een gecertificeerde trainer. En het mooiste is… er komt geen zweet aan te pas. Je kunt de sessies inplannen wanneer het jou uitkomt, zonder dat je je hoeft om te kleden.

  Gun het jezelf
  De drempel om te gaan bewegen kan dus echt heel laag zijn. Toch zul je alsnog zelf de keuze moeten maken om het te gaan doen. Daarom is het belangrijk om in te zien hoeveel die twintig minuten voor jou kunnen betekenen, zeker als je leven al zo druk is. Je moet namelijk wel de energie ergens vandaan halen om alles te kunnen blijven doen. Als je constant geleefd blijft worden en geen tijd vrijmaakt voor je eigen welzijn, ga je namelijk een keer tegen jezelf aanlopen. En dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Maak daarom gebruik van die twintig minuten waar je ze kunt vinden. Het is maar een kleine moeite, maar één waar je veel mee kunt bereiken.

  Resultaat gegarandeerd
  De training bij fit20 zorgt voor een wekelijkse gezondheidsprikkel. Je zult na een paar weken al merken dat je meer energie hebt en dagelijkse taken gemakkelijker gedaan krijgt. Zou het echt door de training komen? Die vraag blijft niet onbeantwoord: je voortgang wordt bijgehouden in de Trainersapp. Zo wordt je voortgang inzichtelijk: leuk om te zien én motiverend!

  Een boost voor je immuunsysteem
  Je immuunsysteem beschermt je lichaam tegen virussen en schadelijke bacteriën die je lichaam proberen binnen te dringen. Daarnaast kan het de virussen en bacteriën die wel binnen weten te komen onschadelijk maken. De werking van je immuunsysteem is alleen niet altijd even optimaal. Dit komt bijvoorbeeld door een slechte conditie, stress of vermoeidheid. Door genoeg te bewegen kun je jouw immuunsysteem ook weer op peil krijgen. Iedere training geeft je immuunsysteem weer een boost en zet je cellen aan het werk om je te blijven beschermen tegen binnendringers.

  Eigenaar en trainer Marco de Jong:
  ‘Vaak wordt aan mij gevraagd of fit20 wel iets is voor iemand die sporten niet zo leuk vindt. Of ik hoor ook weleens van zeventigplussers: ‘Ik ben toch al veel te oud om nu nog te trainen?’ Dat is zeker niet het geval.

  Trainen bij fit20 is voor iedereen haalbaar, interessant en slim om te doen. We proberen de grens van het maximale op te zoeken op het gebied van spierkracht, maar bij ons geldt altijd ‘safety first’, dus doen we niets geforceerd. We bespreken wekelijks hoe de laatste training is gegaan en passen daar de trainingsintensiteit op aan. Of je nu een non-sporter, topsporter, jong of oud bent, wel of niet fit bent of fysieke klachten hebt: iedereen kan zijn of haar gewenste doel bij fit20 realiseren.’

  Ervaar het zelf
  Je kunt gratis kennismaken met het fit20-concept. Plan een kennismakingstraining in en laat je overtuigen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply