fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘We willen een plek bieden waar mensen zichzelf kunnen zijn’

  Wanneer jij of een dierbare de diagnose kanker krijgt, staat jullie wereld op z’n kop. Dat ene woordje omvat zo veel meer dan alleen ziekte. Je ervaart pijn, paniek, verdriet en vooral angst. Je zit vol vragen en onzekerheid. Soms heb je behoefte aan een plek om vrijuit te praten, soms aan een plek waar dat juist helemaal niet hoeft. Een inloophuis kan allebei zijn.

  In het inloophuis staat de deur altijd open. Iedereen die vragen heeft over kanker of behoefte heeft aan een gesprek kan binnenlopen. Een gevoel van welkom, dat is waar het wat ons betreft om draait. Een plek bieden waar je terecht kunt met vragen over hoe verder na de diagnose kanker én rust en ontspanning vindt als je even niet met ziek-zijn bezig wil zijn. Een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en in contact komen met mensen die in dezelfde situatie zitten. In ons inloophuis geven we mensen een steuntje in de rug, waardoor ze meer vertrouwen in zichzelf, in hun lijf krijgen.

  Steun vinden bij elkaar, dat is misschien wel het belangrijkste. Hoe we dat doen? Het gaat bij ons vooral om aandacht in de meest uiteenlopende vormen. Van een gezellig praatje bij de koffie tot diepgaande gesprekken met de persoonlijk begeleider en van een bemoedigend woord van een vrijwilliger tot een groep waar je je verhaal kunt delen. Aandacht zit in het luisteren naar de ander, maar ook in de activiteiten die we aanbieden.

  Dependance Barendrecht is wekelijks op maandag geopend van 10 tot 16 uur en is gevestigd in het multifunctioneel centrum Trefpunt. Onze gastvrouwen schenken graag een heerlijk vers kopje koffie of thee in. Ook bieden we onder andere yoga, tekenen en schilderen en workshops aan. Via social media, onze website en e-mail houden we je op de hoogte van onze activiteiten op al onze locaties. Ook bieden wij informatie aan in de vorm van boeken, tijdschriften en folders.

  Inloophuis De Boei bestaat al bijna twintig jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een waardevolle plek voor iedereen die geraakt wordt door kanker: patiënten, ex-patiënten, naasten, nabestaanden en mantelzorgers. Naast de hoofdlocatie in Rotterdam Vreewijk zijn er nog 4 dependances waar mensen die leven met kanker van harte welkom zijn: Overschie, Schiedam, Spijkenisse én Barendrecht.

  Saskia den Uijl (Directeur/bestuurder inloophuis de Boei)
  Patricia van der Schoor (communicatie)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply