Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een week schrijven doet wonderen
  Rate this post

  Soms is het tijd om alles even op een rijtje te zetten. De dingen lopen door elkaar heen, je staat voor een moeilijke keuze of je hebt last van gevoelens die je niet helemaal kunt thuisbrengen. Wat doe je dan? Googelen! En je kijkt: hebben anderen dit ook? Wat is erover te lezen? Wat is eraan te doen?

  Dan kun je zomaar Mindful Analysis tegenkomen, een manier om via internet snel en diepgaand je eigen situatie te analyseren. Gewoon achter je laptop, wanneer en waar je maar wilt. Je schrijft wat er in je omgaat, je hebt de tijd en komt in een flow. De Mindful Analyst stelt je precies die vragen waardoor je graag weer verder wilt. De ene zin volgt op de andere en opeens zie je alles helder.

  Prachtig proces
  Zo ontstaat er een prachtig proces. Je onderzoekt je gevoelens en gedachten, weegt ze, geeft er betekenis aan en na een week weet je wat je te doen staat. Je schrijft een mooi plan, helemaal voor jezelf. Of dat nu over werk, privé of andere persoonlijke zaken staat. Trots lees je het nog eens over. Je hebt jezelf overwonnen!

  Jezelf helemaal losmaken
  Je ziet het goed: Mindful Analysis duurt een week waarin je je dagelijks, via e-mail, even helemaal losmaakt van het alledaagse. Je dompelt je onder in de wereld van de taal, van je eigen herinneringen, ervaringen en belevingen.

  Mindful Analysten
  Zoals Mindful Analyst Ankie Stadegaard zegt: ‘Je kijkt van een afstand naar wat er is, zonder oordeel. Je ziet dingen die je anders niet gezien zou hebben.’
  Merel Dubelaar ziet het als dé mentale check-up voor Nederlandse vrouwen in het buitenland. Je raadt het al: zij is vooral de Mindful Analyst voor expatvrouwen.
  ‘Met deze vorm van in jezelf duiken kom je al schrijvend bij de kern en de oplossing van je probleem,’ aldus Nolleke Bekkering, die zich op jongeren (burn-out) en docenten (hoge werkdruk) richt.
  Jenny Veldhuis ziet de methodiek vooral als een zorgvuldige en snelle manier om mensen tot diepgaand zelfonderzoek te laten komen en Gijs den Boer zegt het kernachtig: ‘Mindful Analysis: verandering komt nu van binnen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply