Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Weer 20 in 20 minuten’

  Zou jij er elke week 20 minuten voor over hebben om je weer 20 te voelen? Had jij dat ook toen je die ‘4’ voor je leeftijd zag staan? Of die ‘5’? Een waar horrorscenario van opkomende rimpels, wegzakkende huid, strammer wordende spieren… Kortom: het totale verval probeerde zich vast te zetten in je geest. 

  Zo ervoer ik het toch. Ik was ervan overtuigd dat mijn beste jaren definitief achter mij lagen. Maar wanneer je jeugd dan eenmaal definitief achter je ligt en je bent gaan beseffen dat er niets mis mee is dat je geen piepjonge spring-in-‘t-veld meer bent, dan zie je automatisch ook de voordelen van je iets rijpere leeftijd. Je hebt een veel betere kijk op de dingen, je kunt putten uit een steeds groter wordende ervaring en je leert steeds beter te relativeren. Je komt er vooral achter wat echt belangrijk is. 

  Mijn geest heeft het begrepen. Het verval is nog lang niet ingezet. Ik kijk met een open blik naar de wereld om me heen, geniet van de mensen die ik liefheb en leer voortdurend dingen bij. Alleen, dat lichaam doet niet altijd wat ik wil. Met mijn volle agenda durft de vermoeidheid al eens vaker toe te slaan dan me lief is. En dat strakke lichaam van toen ik 20 was… Ik merk heus wel dat het ooit anders is geweest. Moeten we er ons dan toch maar bij neerleggen dat het vanaf nu bergafwaarts gaat? Ik dacht het niet!

   Ik ben geen sportfanaat, dus wekelijks drie bezoeken aan de sportschool zie ik echt niet zitten. ‘Dat kun je oplossen door wekelijks 20 minuutjes van je tijd op te offeren’, zei iemand zo’n twee jaar geleden tegen me. ‘Ik maak en hou je fit in niet meer dan 20 minuten per week.’ Ik moet toegeven dat ik laatdunkend heb gekeken en een smalende glimlach zal er ook wel bij geweest zijn. Fit in 20 minuten per week? Maak dat je grootje wijs! Maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt en als ik iets wil bevredigen, is het toch zeker wel mijn nieuwsgierigheid. Ik dus naar fit20. Mooi kader, hoor. Strakke, moderne studio, de airco op 18 graden zodat je niet zweet en omkleden dus niet nodig is. Een vriendelijke personal coach die echt wel van wanten weet en er als de kippen bij is om elke foutieve houding te corrigeren en die er vooral voor zorgt dat je niet opgeeft. 

  Nooit gedacht dat 20 minuten zo intens konden zijn. Nooit gedacht ook dat ik na 20 minuten het gevoel zou hebben dat ik 2 uur gesport had. Nooit gedacht ook dat die 20 minuten dit resultaat zouden geven. Nu, 2 jaar later, kan ik op mijn lichaam rekenen als nooit tevoren. Ik voel me fit, strak, energiek, mijn stressniveau daalt en van overgewicht heb ik hoegenaamd geen last.

  Aan jou nu om mijn echte leeftijd te raden…

  Diana

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply