Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer breeduit lachen met een mooi gebit
  Rate this post

  Aan het verliezen van één of meer tanden of kiezen wil toch niemand denken. Het ondermijnt het zelfvertrouwen en maakt onzeker. Misschien lacht u wel met een hand voor uw mond, omdat u denkt dat iedereen het ziet. Misschien praat u minder gemakkelijk. Misschien kunt u niet zo goed meer kauwen en eet u niet meer alles wat u zou willen. Als u één, meerdere of zelfs al uw tanden en kiezen mist en weer ongehinderd wilt kunnen praten, lachen en eten wat u lekker vindt, dan kunnen implantaten de oplossing voor u zijn.

  Implantaten hebben een aantal voordelen. Een belangrijk voordeel is dat de behandeling zich beperkt tot de plaats waar het probleem zich voordoet. Een implantaat vervangt de ontbrekende tand of kies zonder de andere tanden of kiezen te belasten, terwijl voor een brug aangrenzende tanden en kiezen moeten worden bijgeslepen. Met een implantaat spaart u dus uw eigen tanden en kiezen. Het is een belangrijk voordeel voor uw mond in z’n geheel, vooral op langere termijn.

  Wortel
  Met een brug wordt alleen de tand of kies vervangen en niet de wortel. Het bot dat rondom de verwijderde wortel aanwezig was, zal op den duur slinken. Ook dit kan een minder aantrekkelijke lach tot gevolg hebben. Een implantaat vervangt niet alleen de tand of kies, maar ook de wortel. De contour van de kaak en het tandvlees blijven daardoor beter intact. Ook na jaren zal niemand kunnen zien dat het niet uw eigen tand of kies is. Implantaten gaan vaak een leven lang mee, mits ze goed geplaatst zijn, op regelmatige tijdstippen nagekeken worden en dagelijks goed verzorgd worden. Als u één enkele tand of kies mist, is een implantaat met een kroon vrijwel altijd de beste oplossing.

  Wat mag ik verwachten?
  Het uiteindelijke resultaat oogt en voelt zó natuurlijk, dat u haast zou vergeten dat u ooit een tand of kies heeft verloren. In principe kan iedere volwassene een implantaat krijgen. Voorwaarde is dat u voldoende kaakbot hebt om een implantaat te plaatsen. Waar te weinig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot bijgeplaatst worden. Succesvol implanteren kan alleen als er voldoende bot aanwezig is op de juiste plek.

  Waarom is er soms niet genoeg bot?
  In de bovenkaak achter de hoektanden is dikwijls van nature weinig bot aanwezig. Ook als gevolg van chronische ontstekingen aan uw tandvlees, het trekken van tanden en kiezen of een ongeval blijft soms te weinig bot over. Het langdurig dragen van een slecht passend kunstgebit veroorzaakt ook botverlies.

  Wat heeft dit tot gevolg?
  Gebrek aan voldoende bot op de juiste plek zorgt niet alleen voor problemen bij het plaatsen van een implantaat, maar betekent vooral dat het uiteindelijke resultaat er niet mooi zal uitzien. Een voorwaarde voor een stralende glimlach is het herstellen van een goede contour van het kaakbot.

  Wat is eraan te doen?
  Met verschillende technieken kan bot dat verloren is gegaan worden teruggewonnen. Met behulp van uw eigen bot en/of botsubstituten wordt de kaak weer opgebouwd. Als er voldoende bot is ontwikkeld, kunnen de implantaten worden geplaatst. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan het opbouwen van het bot en het plaatsen van de implantaten tegelijkertijd worden gedaan.
  Wanneer u nog eigen tanden en kiezen heeft, is het verder van groot belang dat het tandvlees hieromheen gezond is. Als dit niet zo is, moet daar wel voorafgaand iets aan worden gedaan.

  Hoe wordt het implantaat geplaatst?
  Allereerst wordt onder plaatselijke verdoving het implantaat in uw kaakbot geplaatst. In de daaropvolgende 2-6 maanden hecht het kaakbot zich aan het implantaat en ontstaat het stevige fundament voor uw toekomstige nieuwe tand of kies. Tijdens de tweede stap in de behandeling wordt het implantaat vrijgelegd en voorzien van een opbouw, die door het tandvlees steekt en dient als basis voor uw nieuwe tand of kies.
  Afhankelijk van uw specifieke situatie kunnen beide stappen van de behandeling worden samengevoegd tot één en zal de inhelingstijd nauwkeurig kunnen worden vastgesteld. Ten slotte wordt de kroon vervaardigd en vastgezet op de opbouw.

  Hoe groot is de kans van slagen?
  Zeer groot. Een grondig vooronderzoek maakt de kans op complicaties of mislukkingen minimaal. Toch kan er direct aansluitend aan het plaatsen van een implantaat tijdelijk ongemak zijn in de vorm van napijn of zwelling. Ook komt het een enkele keer voor dat een implantaat niet integreert en moet worden verwijderd. De kans hierop wordt groter als u rookt.

  Na de plaatsing van een implantaat blijft een goede dagelijkse mondhygiëne en een regelmatig bezoek aan uw tandarts / mondhygiëniste belangrijk, net als voor uw eigen tanden en kiezen.

  Als implantaten niet de juiste oplossing voor u zijn, kunnen een uitneembaar frame of plaatje of een vaste brugconstructie een alternatief zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply