Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer contact met je lichaam
  Rate this post

  Wanneer je ziek bent, is je lichaam opeens van heel veel mensen. Medici raken het aan, onderzoeken het en opereren het wanneer nodig. Alle aandacht voor het lichaam gaat dan ook over die ziekte. En dat kan best belastend zijn, voor lichaam én geest.

  In deze ingewikkelde periode kun je erg verlangen naar een ander soort aanraking, die niet medisch is. Momenten van rust, oprechte aandacht en ontspanning zijn meer dan welkom. Want niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal is het belangrijk om te herstellen, aangezien dat je ondersteunt in het verdere genezingsproces.

  Steuntje in de rug
  Aanraking en massage zijn manieren om mensen met kanker een steuntje in de rug te geven. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat massages een groot deel van de symptomen en bijwerkingen als gevolg van kankertherapie sterk kunnen verminderen. Dat is mentaal, omdat je meer ontspant, beter slaapt en angst kan afnemen. Maar ook fysiek helpen massagebehandelingen, omdat massage zorgt voor betere bloedcirculatie waardoor de medicatie gemakkelijker in het bloed wordt opgenomen.

  Lichaam niet belasten
  Reflexologie is daarmee een erg nuttig hulpmiddel naast je reguliere medische behandeling. Dit is een aanrakings- en massagebehandeling waarbij er gewerkt wordt met ‘reflexzones’. Deze zones zijn plaatsen op je voeten, gezicht, oren en handen die elk deel van je lichaam reflecteren. Een oncologische reflexologiebehandeling bestaat uit een lichte massage op bepaalde reflexzones waarbij er geen druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Bovendien duurt de massage kort, om het lichaam niet te belasten. Dat moet per slot van rekening al hard genoeg werken.

  Betere kwaliteit van leven
  Een reflexologiebehandeling geeft geen genezing, en vervangt dus ook niet de reguliere medische behandeling, maar wél verbetert het je kwaliteit van leven en helpt het je het contact met je lichaam te herstellen. Het lichaam wordt even positief benaderd, en jij kan weer tijdelijk voelen hoe het is om je te ontspannen in het lijf dat zoveel meemaakt.

  Over Reflexologiepraktijk Lisette
  Lisette is reflexzonetherapeut en is getraind in oncologische voetreflexmassage. Naast reflexzonetherapeut is Lisette ook gediplomeerd Hormoonfactortrainer. ‘Ik behandel al jaren vrouwen die last hebben van hormonale onbalans, hier heb ik mij dan ook in gespecialiseerd. Ik denk dat veel vrouwen hun klachten accepteren, maar ik weet dat de leefkwaliteit echt sterk verbeterd kan worden door middel van reflexologie, maar ook voeding en een gezonde levensstijl. Als hormoonfactortrainer ondersteun ik vrouwen om lichamelijk en geestelijk fitter, gezonder en blijer te leven. En dat gun je toch iedereen!’

  Andere klachten
  – Hormonale klachten zoals menstruatiestoornissen, PMS, overgangsklachten
  – Zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, oedeem, bekkenpijn
  – Klachten van baby’s zoals: reflux, darmkrampjes, moeilijk slapen, tandjes krijgen
  – Blessures
  – Fibromyalgie
  – Stress

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply