Rate this post
 • ‘Wéér een blaasontsteking! Wat doe ik daaraan?’
  Rate this post

  Een blaasontsteking of urineweginfectie komt vaker voor bij vrouwen. Dit komt onder andere doordat de afstand tussen de urethra en de anus kleiner is bij vrouwen, en vrouwen een kortere plasbuis hebben, waardoor bacteriën de blaaswand gemakkelijker kunnen bereiken.

  Vaak gebeurt dit tijdens het vrijen. Bacteriën komen dan in de plasbuis van de vrouw terecht en veroorzaken daar de klachten. Vrijen is de meest voorkomende oorzaak van een blaasontsteking en ook de reden dat het vaker kan terugkomen. Andere oorzaken kunnen irritatie door een blaassteen, slechte hygiëne, voedingsstoffen die irritatie opwekken, medicijnen of menopauze zijn. Een blaasontsteking kan plotseling opkomen en vaak begint die met pijn in de onderrug. Omdat bacteriën steeds minder reageren op antibiotica, is homeopathie een goed alternatief om dit probleem mee aan te pakken.
  Heb je vaak aandrang om te plassen, maar komen er per keer maar kleine beetjes, of heb je een branderig gevoel bij het plassen, buikpijn, troebele urine met een onaangename geur of zit er bloed bij je urine? Blijf daar niet mee rondlopen, maar maak een afspraak met mij! Samen met jou ga ik tijdens de anamnese, die ongeveer anderhalf uur duurt, kijken welke klachten jij hebt en uitzoeken wat daar de mogelijke oorzaak van is. Daarna zoek ik daar het juiste middel bij, waardoor de klachten verdwijnen.
  Samen kunnen we iets doen om jouw blaasontsteking te verhelpen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply